Zoran Stojšić golgeter prigrevačkog Bratstva 2019 igrač za svaki tim

Golgetera prigrevačkog Bratstva 2019 Zorana Stojšića (31) njegovi sugrađani gledaju kao dobrog supruga, roditelja, sina, radnika, domaćina, i nadasve talentovanog sportistu. Već deceniju i po, Stojšić na ovim prostorima trese mreže protivničkih ekipa, i do sada je postigao oko 200 golova u raznim rangovima takmičenja.

U seniorske fudbalske vode uplovio je kao član BSK iz Bačkog Brestovca sa nešto više od 15 godina i već tada se moglo naslutiti da je ova sredina dobila vanserijskog strelca. I pored toga što je bio veoma mlad, on je istovremeno, pune četiri sezone, nastupao na dvojnu registraciju za BSK u Vojvođanskoj, a za Hajduk iz Stapara u Područnoj ligi.

Verovatno da je talenat za najvažniju sporednu stvar na svetu nasledio od oca Lazara, koji je bio dugogodišnji standardni prvotimac Hajduka iz rodnog Stapara, i koji je često nastupao u reprezentaciji somborskog područja.

Od malena sam imao podršku roditelja, ali i najosnovnije savete kako se ophoditi prema obavezama, ljudima i kompletno životu. To mi je puno pomoglo, a ne znam kako bi živeo bez sporta, pre svega fudbala. Baveći se ovim sportom postao sam veoma bogat čovek, jer imam na hiljade prijatelja, a to je nešto što se ne može kupiti niti platiti, rekao je Stojšić.

Pravi uspon karijere za Zorana kreće onoga dana kada donosi odluku da zaigra za tadašnju PIK Prigrevica, kasnije preimenovanu u Bratstvo.

Saradnja sa Sašom Koraćem je prelomni momenat u dosadašnjoj karijeri. Angažovao me je u trenucima kada se stvarala ekipa koja je trebalo da ostvaruje vrhunske rezultate. Nisam se uplašio izazova ni jake konkrencije. Znao sam da radom mogu izboriti mesto u prvoj postavi i da ću opravdati ukazano poverenje. Kao kruna velikog zalaganja počeli su da dolaze golovi. Imali smo odličnu ekipu koja je igrala vrhunski i koja je rušila sve dotadašnje rekorde. Kasnije sam na njegov predlog pojačavao nekoliko klubova: Zadrugar iz Srpskog Miletića, BSK, a proveo sam jedan period i u Slogi iz Čonoplje. Sjajan klub sa sličnim karakteristikama kao Bratstvo, iskren je Stojšić.

Napadača kao što je on teško je pronaći. Pored golova koje postiže skoro na svakoj utakmici, on pretrči mnogo više od ostalih igrača i često pomaže kolegama na sredini terena, a po potrebi i u defanzivnim zadacima. Ove sezone, igrajući za Bratstvo 2019, u Međuopštinskoj ligi Sombor, za 11 susreta postigao je 20 pogodaka i ubedljivo vodi na listi strelaca.

Ja fudbal doživljavam kao kolektivnu igru u kojoj se mora dati sve od sebe. Takav pristup imam od prvog dana i raduju me saznanje i tvrdnja onih sredina u kojima sam igrao, da sam uvek dobrodošao natrag. To mi daje motiv da istrajem i onda kada je teško, naglašava golgeter, a na pitanje koliko će još dugo da traje i koliko golova možemo očekivati u njegovoj karijeri pre nego okači kopačke o klin, Stojšić je kratko odgovorio: – Sve dok dajem golove i osećam draž fudbalske igre biću aktivan. Za sada uspevam u tome, a još ne razmišljam da okačim kopačke o klin. Koliko će na kraju biti golova, teško je proceniti, ali ću se potruditi da ih bude što više.

Upravo je Zoran Stojšić jedan od onih zbog kojih vredi otići na stadion i pogledati utakmicu. Može da ima loš dan, ali ne i da razočara ponašanjem i nezalaganjem. Možemo da tvrdimo da je Zoran pravi uzor za mlade.