Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

ZVANIČNI PODACI Ogroman broj Srba koristi društvene mreže! Podaci koji su iznenadili sve

Da li ste iznenađeni!?

Eurostat, kancelarija Evropske unije zadužena za statistiku, odnosno prikupljanje podataka i njihovu statističku obradu je iznela najnovije podatke koji ukaziju da je više od polovine Srba koristilo društvene mreže tokom prošle godine.

Najnoviji podaci Eurostata pokazali su da je 52 odsto građana Srbije uzrasta od 16 do 74 godine u 2018. godini koristilo društvene mreže.

Pokazalo se i da je 94 odsto mladih, uzrasta od 16 do 24 godine koristilo društvene mreže, čime nisu zaostajali od svojih vršnjaka u EU.

Prema podacima Eurostata, stopa korišćenja društvenih mreža u EU stalno se povećava od početka prikupljanja podataka, s obzirom da je u 2011. godini zabeleženo 38 odsto, a pod korišćenjem društvenih mreža Eurostat uključuje aktivnosti kao što su kreiranje korisničkog profila, deljenje postova ili neki drugi doprinosi društvenim mrežama.

Među državama članicama EU stopa korišćenja društvenih mreža bila je najviša u Danskoj (79 odsto), ispred Belgije (73 odsto), Švedske i Velike Britanije (70 odsto).

Među mlađim osobama uzrasta od 16 do 24 godine, gotovo devet od deset osoba u EU koristilo je društvene mreže (88 odsto).

Kako se navodi, ovaj udeo se kretao od 77 odsto u Francuskoj i 79 odsto u Italiji do 97 odsto u Češkoj, Danskoj i Hrvatskoj.

Među starijim osobama uzrasta od 65 do 74 godine gotovo petina (19 odsto) koristila je društvene mreže, a taj udeo se kretao od 8 odsto u Srbiji i Bugarskoj, 9 odsto u Grčkoj do 46 odsto u Danskoj.

Foto: Profimedia

Izvor: SrbijaDanas

Tagovi:
Pročitajte još: