U subotu je u Kuli održan jedanaesti po redu „NUS KUP“, takmičenje u
kuvanju ribljeg paprikaša. I organizatora ovog kulinarskog nadmetanja Kafanu „NUS“ iznenadio je ogroman interes kuvara, pa su na ovogodišnjem takmičenju oboreni mnogi rekordi. Naime, svoje umeće u kuvanju ribljeg paprikaša demonstrirale su čak 54 ekipe iz čitave Vojvodine, počev od Novog Sada, Kikinde, pa do Apatina i ekipa iz naše sredine, a valja reći da je učesnik bila i ekipa iz Niša. Organizator takmičenja, Kafana „NUS“ je za svaku ekipu obezbedila 2,5 kilograma očišćenog šarana, kao i sto i stolice.
Težak zadatak imala je sudijska komisija koju su činili Željko Rastović iz Apatina, te Ferenc Sabo Pots iz Bačke Topole i Dragan Mitić iz Lovćenca, inače članovi Udruženja kraljevskih vitezova u amaterskom kuvanju iz Bačke Topole. Trebalo je oceniti 54 uzorka, i proglasiti najuspešnije kuvare. Zvanje pobednika na 11. „NUS KUP-u“ u kuvanju ribljeg paprikaša pripalo je ekipi „Banatski kulinari“ iz Kikinde, drugo ekipi „Slobodni momci“ iz Kule, a treće ekipi Miloša Vlaškalića iz Sivca i ove ekipe su nagrađene peharima. Sudije su na četvrto mesto stavile ekipu Predraga Lovrića iz Apatina, a na peto ekipu „Stefan“ iz Srpskog Miletića koje su dobile robne nagrade i vrednosne vaučere, poklone sponzora.
Izvor: qmedia