Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

12 znakova u trudnoći koji BEZ GREŠKE otkrivaju da li ćete roditi dečaka ili devojčicu

Svaku damu koja je u drugom stanju muči jedno pitanje, kog je pola beba koju nosi?! Saznajte na koje znakove da obratite pažnju, jer oni ukazuju da nosite dečaka.

1. Pozicija stomaka

Pozicija stomaka jasno može ukazati na to da li nosite dečaka ili devojčicu. Ukoliko je stomak spušteniji, sigurno nosite dečaka.

2. Boja urina

Boja urina se menja tokom trudnoće. Obojenost mokraće ukazuje na to da nosite dečaka. Ukoliko nosite dečaka urin je tamniji, ukoliko je svetliji, nosite devojčicu.

  1. Akne

Tokom trudnoće menja se hormonska ravnoteža, kao što se dešavaju i neke fizičke promene. Ukoliko dođe do pojave akni, to je jasan znak da nosite dečaka.

4. Veličina grudi

Tokom trudnoće, grudi postaju veće i pripremaju se za stvaranje mleka i negovanje novorođene bebe. Kod većina žena, leva dojka je uglavnom veća od desne. Međutim, kada nosite dečaka, desna dojka je veća od leve.

5. Hladna stopala

Ukoliko su vam stopala konstantno hladna tokom trudnoće, to je jasan indikator da nosite dečaka.

6. Kucanje srca

Kada odete na pregled za vreme trudnoće, lekari će meriti otkucaje srca vaše bebe. Ukoliko su otkucaji srca manji od 140, to može ukazivati na to da nosite dečaka.

7. Rast kose

Još jedan od čestih znakova da nosite dečaka jeste ubrzan rast kose.

8. Žudnja za hranom

Ukoliko nosite dečaka imaćete veliku želju za kiselom i slanom hranom.

9. Položaj u kom spavate

Tokom trudnoće se uglavnom osećate iscrpljeno i lako se umarate. U ovakvom slučaju, ukoliko češće spavate na levoj strani, to je znak da nosite dečaka.

10. Nema jutarnje mučnine

Ukoliko niste iskusili ranije simptome trudnoće, kao što je jutarnja mučnina, to je znak da nosite dečaka.

11. Dobitak na težini

Zajedno sa okruglim stomakom, dobitak na težini ukazuje na to da nosite dečaka. Kada nosite dečaka, dodatni kilogrami će se uglavnom primetiti na stomaku, a ako se radi o devojčici, majka se ravnomerno goji po celom telu i licu.

12. Promena raspoloženja

Pol vašeg deteta pretežno utiče na vaše ponašanje. Istraživači su došli do zaključka da se radi o muškom detetu ukoliko dođe do pojave viška testosterona, tj. agresivnog, smelog i dominantnog karaktera.

Izvore:Deciologija

 

Tagovi:
Pročitajte još: