Do 13. septembra prijave za onlajn servis podrške roditeljstvu

Opština Kula i Udruženje “Plava ptica” u sklopu realizacije projekta za podsticanje rađanja u opštini Kula osnivaju onlajn servis podrške roditeljstvu, Roditelj – Kula, kako bi pružili bolje usluge roditeljima i dodatno zaposlili građane. Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku.

Udruženje “Plava ptica” iz Kule poziva sve zainteresovane građane da se do 13. septembra prijave na besplatnu obuku za posao i učlane u onlajn servis za podršku mladim roditeljima u vođenju domaćinstva. Predviđeno je da se obuči grupa ljudi koji mogu da pružaju usluge pomoći u održavanju stana i čuvanja dece, a pouzdani su za ove odgovorne poslove. Kroz ovaj program roditeljima će biti obezbeđena pomoć u poslovima vođenja domaćinstva kako bi mogli da se posvete svojoj deci i usklade rad i roditeljstvo.

“Ovo je prilika za dodatnu zaradu i rad sa fleksibilnim radnim vremenom, obim posla koji sami određujete i prilika za usavršavanje. Nakon uspešno završene obuke, svi kandidati se unose u bazu kvalifikovanih pružalaca usluga pomoći u vođenju domaćinstva i čuvanju dece”, kaže Marko Košutić. direktor udruženja MNRO “Plava Ptica”. “Na besplatnoj obuci obučavate se za komunikaciju sa klijentima, poslove pomoći u kući, poslove čuvanja dece, pomoć u učenju i stičete osnovna znanja o higijeni i prvoj pomoći u kriznim situacijama”, navodi Košutić.

Prijave se vrše do 13. septembra 2019. godine na telefon 025/724-177, mejl: plavapticamnro@gmail.com ili lično u prostorijama “Plave ptice” u Lenjinovoj 17 u Kuli.

Preuzeto: kula.rs