fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Još danas prijave za podršku deci od 10.000 RSD

aktuelno

Danas ističe rok za prijavu za pomoć od 10.000 dinara za decu do 16 godina. Majke i samohrani očevi mogu da se prijave na sajtu Uprave za trezor do kraja dana. Pravo na 10.000 dinara ima svako dete koje je državljanin Republike Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon tog datuma. Isplata novca počinje 25. septembra.

Vesić zahvalio za herojski čin dispečerima koji su sprečili železničku tragediju

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić ugostio je danas Davorku Čančarević i Marka Rodića, dispečere u novom telekomandnom centru u stanici Beograd „Centar“, koji su juče sprečili železničku tragediju. Ministar im je zahvalio na hrabroj i prisebnoj reakciji, kojom su sprečili direktan sudar vozova i ljudske žrtve, saopšteno je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. “Neko bi rekao da je to vaša obaveza, ali ja sam vam posebno zahvalan za ovaj herojski čin, jer ste pokazali kako se odgovorno radi posao“, rekao je Vesić.

Mali: Sa penzionerskom karticom i u pozorišta, pozivam sve koji nisu, da se prijave

Besplatna “Penzionerska kartica” omogućiće najstarijim sugrađanima da dobiju popuste u još 16 kompanija, ali osim same kupovine, moći će i da ostvare neke želje, kao što su odlasci u pozorište ili muzej, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali. Ministar je jutros nakon obilaska jednog marketa kako bi obavio kupovinu novih 16 proizvoda sa oznakom “Bolja cena”, utvrdio kolika je ušteda i da se proizvodi nalaze na policama sa jasno istaknutom akcijom, rekao da je za najstarije sugrađane osim ovakvih akcija obezbeđena i penzionerska kartica kojom mogu da ostvare brojne druge popuste.

Ministarka energetike u Japanu razgovarala о hidro potencijalima Srbije

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović Handanović sastala se danas u Tokiju sa japanskim ministrom za privredu, trgovinu i industriju Jasutošijem Nišimurom i upoznala ga sa ciljevima Srbije u procesu energetske tranzicije, kao i prioritetima u razvoju energetske infrastrukture, među kojima je razvoj hidro postrojenja i projekat reverzibilne hidroelektrane Bistrica. Kako je istakla posle sastanka, Srbija sada koristi trećinu svojih hidro potencijala i izgradnja RHE Bistrice je prioritet, jer će obezbediti stabilno i pouzdano snabdevanje i omogućiti ubrzanu integraciju OIE u našoj zemlji – a time i napredak u ostvarivanju naših ciljeva u procesu dekarbonizacije. „Imamo postojeće projekte koji su u završetku, sa japanskim kompanijama, sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju, sa kojom smo juče razgovarali. Praktično je spremna i japanska vlada da nastavi da razgovara sa Srbijom – o ulaganjima u Srbiju, o pružanju znanja, tehnologija, transfera“, rekla je Đedović Handanović.

 

Tagovi:
Pročitajte još: