fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

56. Opštinska smotra recitovanja: Odabrani najbolji recitatori opštine Kula

smotra recitatora kula

Kruščić je po 56. put bio domaćin Opštinske smotre recitovanja ,,Maksim Jeknić“. U programu je učestvovalo 36 najboljih recitatora iz opštine Kula po plasmanu sa mesnih smotri koje su prethodno održane u svim naseljenim mestima opštine.

Gosti smotre bili su književnik David Kecman Dako i kantautor Ivan Leščešen koji su takmičarima i publici ispunili vreme između takmičarskog dela i saopštavanja rezultata. Selektor smotre bio je glumac Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i profesor na Akademiji umetnosti, Predrag Momčilović, a uz pomoć kolega koji su mu pomogli da proceni izvedbe na mađarskom, rusinskom i ukrajinskom jeziku doneo je nimalo laku odluku o tome kojih 18 takmičara će dobiti priliku da se predstavi na Zonskoj smotri recitatora koja će biti održana u Baču početkom aprila.

U mlađem uzrastu dalji plasman obezbedili su Nina Tomić, Nevena Petrović, Marija Jaramaz, Oleg Katona, Matija Tokarek i Mia Kecmanović. Najbolji među njima bili su Oleg Katona koji je osvojio treće mesto, Mia Kecmanović koja je osvojila drugo mesto i, naposletku, Matija Tokarek koji je osvojio prvo mesto.

U srednjem uzrastu dalji plasman obezbedili su Laura Afić, Vladimir Milovančev, Milena Ramač, Miona Jovišić, Nađa Ninkov i Ivana Ivanković. Najbolji među njima bili su Nađa Ninkov koja je osvojila treće mesto, Ivana Ivanković koja je osvojila drugo mesto i Vladimir Milovančev koji je osvojio prvo mesto.

U starijem uzrastu plasman na naredni nivo takmičenja obezbedili su Sara Nikolić, Vasilisa Mićanović, Petronela Fenjveši, Petar Tomić, Aleksandar Plankoš i Luka Nogavica, a najbolji među njima bili su Sara Nikolić koja je osvojila treće mesto, Petronela Fenjveši koja je osvojila drugo i Luka Nogavica koji je osvojio prvo mesto.

Organizatori ovog događaja su Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula, KUD ,,Kruščić“, OŠ ,,Veljko Vlahović“ iz Kruščića i Mesna zajednica Kruščić, a pokrovitelj Smotre je Opština Kula.

Tagovi:
Pročitajte još: