fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

6 grešaka u šminkanju koje čine da izgledate neukusno i jeftino

Šminkanje

Od trenutka kada počnemo da se šminkamo kao tinejdžerke, razvijamo navike naše makeup rutine. Ali taj isti plavi ajlajner koji ste koristili u srednjoj školi danas verovatno nije tako popularan. A šta je sa puderom? Onaj koji ste koristili tokom svojih 20-ih verovatno nije najbolji izbor za vašu kožu ako ste u 50-im. Za uglađen, blistav izgled, važno je osigurati da su izbegnete greške u šminkanju. Jer, one mogu da učine da izgledate jeftino i vulgarno.

Loša podloga

Jedna od najčešćih grešaka pri kreiranju bilo koje šminke je odabir pogrešne nijanse podloge. Svrha ovog proizvoda je da stvori prirodnu i ravnomernu pokrivenost, a ne da promeni prirodnu boju vaše kože. Izaberite nijansu koja odgovara tonu kože na vašem vratu i zglobovima. Ili idite pola tona svetlije – ne možete pogrešiti. I zapamtite da će pogrešan ton učiniti da izgledate vulgarno.

Još jedna česta greška je da zaboravite da nanesete podlogu na druge izložene delove tela, izuzev lica. Kao rezultat toga, vaše lice ima drugačiju boju nego vrat i dekolte, pa čak i područje oko ušiju.

Inače, još jedna popularna greška u šminkanju koja se tiče nanošenja podloge jeste preterano korišćenje samopotamnjivača, zbog čega lice bukvalno postaje bolesno žuto.

I na kraju, ne smemo da zaboravimo na „briljantnu“ ideju nanošenja pudera na usne u potrazi za nude izgledom. Sve što ćete postići je da isušite tanku kožu usana i naglasite njenu neujednačenu teksturu!

“Geometrijske” obrve

Pretanke obrve, nasleđe devedesetih, morale biste da zaboravite baš kao ružan san. Nemilosrdno počupane, one dodaju oštrinu licu i čini da izgledate starije, demode i bez ukusa. Ali, pripazite i kada iscrtavate svoje obrve: geometrijski ili grafički dizajn prilikom iscrtavanja obrva neće biti od koristi. Bolje je da izbegavate oštre uglove kada stvarate novi izgled obrva.

I na kraju, zaboravite na crnu olovku, osim ako niste zgodna brineta. Izaberite nijansu koja će se savršeno uskladiti sa vašom bojom kose.

Sakrivanje podočnjaka svetlim korektorom

Ko je uopšte plasirao ideju da korektor ispod očiju treba da bude što svetliji kako bi se podočnjaci bolje maskirali? Ne, to ne ide tako! Korišćenje korektora koji je 2-3 nijanse svetlije od vaše kože neće sakriti znake umora. Umesto toga, to će dati upravo suprotan efekat – istaći će tamne krugove. Izaberite korektor koji je za samo nijansu svetliji od vaše podloge i dobro ga izblendajte da izgleda prirodno.
Definisane usne

Sa godinama, kontura usana može postati manje definisana, a same usne postaju tanje. Možda ćete biti u iskušenju da „precrtate“ konturu. Međutim, ako počnete da koristite olovku za usne na pogrešan način, dobićete samo karikaturalnu sliku – neprirodnu, jeftinu. Kada koristite olovku, obavezno koristite nijansu koja se uklapa sa karminom i ne zaboravite da zasenčite površinu ka unutrašnjosti usana.

Takođe, veoma lagani beličasti ruž takođe izgleda čudno. Umesto toga, poželjno je da izaberete nijansu koja se za jednu ili dve nijanse razlikuje od vaše prirodne boje usana. Nakon toga dodajte malo šljokica za dodatni volumen i sjaj. Reflektujući sjaj prikriva bore, stvara iluziju punijih usana i pojačava njihovu atraktivnost.

Rumeni obrazi

Rumenilo je važan element šminke koji vašem licu daje svež izgled. Mnogi od nas su navikli da nanose rumenilo na jagodice, ali ovaj tip šminkanja čini lice ravnijim i umrtvljenim. Za moderniju šminku sa blagim efektom podizanja, bolje je podići rumenilo malo više, tik iznad jagodica. Odredite tačku otprilike na pola puta između nosa i uha i izblendajte rumenilo nagore, usmeravajući četkicu ka spoljašnjem uglu oka. Birajte kremaste teksture kako ne biste naglasili bore. Zapamtite jednostavno pravilo: kako starite, mat teksture ističu nesavršenosti, dok kremaste teksture poboljšavaju vaš izgled.

Konturisanje

Konturisanje lica ume da izazove smešne greške u šminkanju. Mnogi biraju pogrešan pravac senčenja i nanose previše proizvod. Takođe, žene često mešaju bronzer i konture i nanose previše crvenu nijansu na jagodice. Takva greška čini ten ne samo neprirodnim, već deluje i pomalo smešno.

Era potpunog highlightera je takođe završena. Nekoliko poteza četkicom je dovoljno da stvorite potreban volumen.

Stvaranje savršene šminke zahteva pažnju i preciznost, ali je važno zapamtiti da je nega lica tokom dana takođe ključna. Maskara koja pada i sve druge nedostatke treba odmah ispraviti, inače čak i u najskupljoj odeći možete izgledati neuredno i „jeftino“.

Tagovi:
Pročitajte još: