fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Održana 36. sednica SO Apatin

Sednica je započela razmatranjem i usvajanjem izveštaja mandatno-imunitetske komisije, te je nakon prestanka mandata odbornika Ilije Bursaća imenovan novi odbornik sa liste „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, Veljko Balać.

Sednicu je obeležilo usvajanje budžeta opštine Apatin za 2020. godinu u kom su se između ostalog nalaze i projekti koje su građani predlagali tokom ankete „Reforme poreza na imovinu“. Tako se u sledećoj godini planira izgradnja zelene pijace u Sonti, rekonstrukcija ulice Vuk Karadžić u Prigrevici i Somborskog puta u Kupusini, te rekonstrukcija biciklističke staze u Dimitrija Tucovića. Pored svega navedenog, sredstva su planirana i za izgradnju velikog dečijeg igrališta u Bloku 112.

Odbornici su usvojili kadrovski plan opštinske Uprave i Pravobranilaštva opštine za 2020. godinu, kao i predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Apatin za 2019. godinu.

U nastavku sednice usvojen je Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija, a narednim tačkama i program poslovanja za 2020. godinu i posebni programi za korišćenje sredstava iz subvencija za 2020 godinu JKP „Naš dom“ Apatin, za JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, kao i Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta Turističke organizacije Apatin.

Kraj sednice su obeležila usvajanja predloga rešenja o razrešenju i imenovanju člana Saveta za obrazovanje, kulturu i sport, predsednika i člana Kadrovsko-administrativne komisije, ali i razrešenju Mirka Medića i imenovanju Milke Nikšić za vd direktora Ustanove za stručno osposobljavanje odraslih.

          Info služba
                                    Opštine Apatin
Tagovi:
Pročitajte još: