fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Vest o otpuštanja radnika INSERT-A u Apatinu izazvala paniku

Firma Insert doo iz Apatinu je, kako se navodi u jednom lokalnom mediju, podelila oko 100 otkaza zaposlenim radnicima, uz prethodno saopštenje da ih šalje na dvonedeljni prinudni odmor zbog nedostatka repromaterijala i situacije u Italiji. Ova vest danas je uznemirila veliki broj Apatinaca, a tragom ove informacije oglasio se Žarko Kojić, direktor Insert doo koji je demantovao ove navode karakterišući ih kao malicioznu vest koja u teškim vremenima širi paniku među ljudima.

To je maliciozna i neistinita vest koja služi samo za širenje panike i senzacionalizma. Naša kompanija se bavi šivenjem cipela za italijansko tržiste, a Italija je kao što smo upoznati trenutno najugroženija zemlja u svetu i zbog toga ne možemo da predvidimo potrebu njihovog tržista u naredna tri meseca. Smatramo da nije moralno pitati italijanske partnere o njihovim potrebama visoko modnih cipela dok istovremeno u njihovoj zemlji, njihove najbliže voze mrtve u kamionima na kremaciju. Te smo u prvih dvadeset dana marta, uz veliku muku, organizovali posao trudeći se da našim radnicima obezbedimo minimalno rada kako bi zaradili svoje plate. Moramo da vas obavestimo da je lanac snabdevanja materijalom 15. marta kompletno obustavljen pa tako mi više nemamo nijedan par cipela da šijemo. U skladu sa novonastalom situacijom i nemogućnošću da predvidimo šta će se dešavati u narednim danima poslali smo sve naše zaposlene na godišnji odmor u trajanju od dve nedelje – objašnjava u svom saopštenju Kojić.

Kojić ističe da je, kao odgovoran poslodavac koji u Srbiji zapošljava trenutno 500 ljudi, svoje zaposlene obavestio u kakvoj se situaciji firma nalazi.

Čim se stvore uslovi za dalje nesmetano funkcionisanje proizvodnje mi ćemo našim zaposlenima omogućiti povratak na rad. Ukoliko dođe do najgoreg scenarija svim zaposlenima će u potpunosti biti isplaćene otpremnine. Niko nije bio primoravan da potpisuje nikakve sporazumne prekide radnog odnosa i zato vas molim sa prenesete moje saopštenje u celosti kako u ovim teškim momentima za našu zemlju ne bi dolazilo do nepotrebnog podizanja panike, a najmanje je poželjno koristiti muku celog sveta za skupljanje lakih novinarskih senzacionalističkih priča. Formalno-pravno radnici Insertovog pogona u Apatinu su do 3. aprila na godišnjem odmoru – rekao je Kojić.

U vreme vanrednog stanja i situacije u društvu izazvane pandemijom koronavirusa potrebno je da mediji pažljivo i profesionalno izveštavajubez senzacionalizma i širenja dezinformacija koje dodatno potpiruju paniku i strah. Vrlo je neodgovorno ovakvo izveštavanje lokalnog portala u vremenu velike neizvesnosti u kojem su ljudima ugroženi životi. Dodatna uznemirenost najmanje je potrebna.

Podsetićemo da je juče uhapšen čovek iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda jer je putem jedne Viber grupe pisao da pumpe neće prodavati gorivo fizičkim licima, kao i da će od petka biti dozvoljen izlazak samo do prodavnice. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

Preuzeto: 025info.rs

Tagovi:
Pročitajte još: