fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

„Moja škola” na jezicima nacionalnih zajednica na YouTube-u

Radio-televizija Vojvodine otpočela je emitovanje školskih časova „Moja škola”, Radio-televizije Srbije, titlovane na četiri jezika nacionalnih zajednica – mađarskom, rumunskom, slovačkom i rusinskom. Prva tri školska predavanja dostupna su na posebnom YouTube kanalu „Nastava titlovana na manjinske jezike RTV-RTS“, na sledećim linkovima:

https://youtu.be/oNWPVgSGH5g
https://youtu.be/vVtUj4SX8TM
https://youtu.be/gmlqyKwACFM

Kako biste aktivirali prikazivanje titlova, potrebno je kliknuti na oznaku CC u donjem desnom uglu YouTube plejera. Za odabir željenog jezika kliknite na ikonicu zupčanika u donjem desnom uglu, a zatim na opciju “Subtitles”. Posetiocima portala rtv.rs, dostupan je brzi link ka YouTube kanalu na kom će predavanja biti objavljivana, klikom na baner „Nastava titlovana na jezike nacionalnih zajednica” u desnoj koloni sajta, a na manjinskim sekcijama sajta i klikom na baner sa nazivom jezika.

Radio-televizija Vojvodine će nastaviti da objavljuje predavanja „Moja škola“ na jezicima nacionalnih zajednica, kako bi učenici koji nastavu prate na svom maternjem jeziku, mogli aktivno da prate školsko gradivo.

Izvor: rtv.rs

Tagovi:
Pročitajte još: