fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kupovina i prodaja preko Elektronske Pijace

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pokrenulo je 10. aprila  rad  platforme  https://pijaca.minpolj.gov.rs/  (Elekotronska Pijaca Srbije-ePijaca), a sve u cilju da se omogući proizvođačima kvalitetne hrane direktan kontakt sa potrošačima u gradskim ova platforma treba da donekle zameni postojeće sisteme distribucije i omogući potencijalnim kupcima lako povezivanje sa proizvođačima.

ePijaca predstavlja i zamenu za tradicionalne pijace i tržnice koje su, zbog zaštite zdravlja građana, zatvorene tokom pandemije korona virusa. Na njoj svaki građanin jednostavnom pretragom željenih proizvoda i lokacije proizvođača na interaktivnoj karti Srbije može da direktno poruči robu- najraznovrsnije voće, povrće, meso, sireve, mleko, jaja, med, kao i niz drugih tradicionalnih srpskih prehrambenih proizvoda, i potom je od samog proizvođača ili pomoću neke od brojnih kurirskih službi dobije na kućnu adresu, bez obzira na to u kom se delu Srbije nalaze.

Već prvog dana više od 19.000 ljudi je posetilo ovu tržnicu, na kojoj se registrovao 771 proizvođač hrane. U prvom satu rada ove tržnice preduzeće koje snabdeva trgovinske lance od malih proizvođača kupilo je povrća i mlečnih proizvoda za pola miliona dinara.

Proizvođači se na ePijaci registruju u tri klika na internet adresi https://pijaca.minpolj.gov.rs/.

Dodatne informacije kao i pomoć pri registraciji dostupni su  na portalu ePijaca Srbije, kao i  na brojevima telefona: 060/0115711;064/8188777; 063/380173; 060/5007100; 065/3388017.

Grad Sombor ovim putem poziva sve poljoprivrednike i dobavljače (preduzeća) koji su zainteresovani da svoje proizvode plasiraju na ovaj način da se registruju i na taj način pomognu našim sugrađanima, kao  i široj populaciji,  da lakše dođu do svežih namirnica.

Tagovi:
Pročitajte još: