Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) STŠ „Mihajlo Pupin“ postaje moderna škola sa nula potrošnjom električne energije

Srednja tehnička škola “Mihajlo Pupin“ iz Kule će sledeće godine postati moderna, kompletno rekonstruisana i sa nula potrošnje električne energije, a grejanje će biti na toplotne pumpe. Biće zaista jedna savremena škola sa amfiteatrom, poligonima za obavljanje praktične nastave đaka, kao i za ljude koji će dolaziti na obuku, rekla je direktorica škole Vera Slijepčević.
Direktorica je rekla da je Škola u fazi izrade projekta energetske efikasnosti zgrade, a plan je izgradnja regionalnog centra za obnovljivi izvor energije. Takođe, radiće se rekonstrukcija kompletne Škole, koja neće imati potrošnju električne energije, već je proizvoditi na osnovu sunčeve energije i solarnih kolektora, rekla je direktorica Slijepčević. Ona je dodala da su deca vrlo zainteresovana za ovaj smer, što je pokazao i ovogodišnji broj upisanih učenika.


Elektrotehnika i mašinstvo su dva područja rada koja se školuju u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, a ove godine su skoro svi kapaciteti popunjeni. Učenici su najviše iz kulske opštine, ali ima đaka iz Vrbasa, Srbobrana, Kljajićeva, pa čak i iz Bečeja i Bačke Topole, zadovoljno je rekla direktorica i dodala da je ove godine upisano 30 đaka više u odnosu na prošlu godinu.


Projekat „smart“ škole finansira Kancelarija za javna ulaganja uz podršku Vlade Srbije, a u sklopu projekta će biti finansirana i oprema u vrednosti od oko 700 hiljada evra, zaključila je direktorica Slijepčević.
Izvor:qmedia

Tagovi:
Pročitajte još: