Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Zaključen prvi terminski ugovor na Produktnoj berzi za pšenicu ovogodišnjeg roda

Kako prenosi portal agrofin.rs, proteklu nedelju na novosadskoj Produktnoj berzi obeležio je veliki pad cene pšenice i rast cene soje. Ukupan nedeljni promet iznosio je 2.240 tona robe, odnosno 85,8 miliona dinara i veći je za 44 posto u odnosu na predhodnu nedelju, navodi se u nedeljnom izveštaju berze.

Cena pšenice kretala se od 21,5 do 21,6 dinara po kilogramu bez PDV-a, a zaključen je prvi terminski ugovor roda 2021. godine, 20 dinara za kilogram. Cena kukuruza nije značajno oscilirala u odnosu na prošlonedeljnih 22,8 dinara po kilogramu, bez PDV-a.

Nakon kratke stagnacije, soja je ponovo zabeležila pozitivne trendove, pa je zrno trgovano u rasponu od 66 do 67,5 dinara za kilogram, bez PDV-a. Ponderisana cena iznosila je 66,86 dinara, što je rast od 1,1 procenta u odnosu predhodni upoređujući podatak.

Stočni ječam prošlogodišnjeg roda trgovan je po 22,9 dinara za kilogram, bez PDV-a, dok se cena suncokretove sačme, sa 33 procenata proteina, kretala u rasponu od 34,4 do 34,5 dinara za kilogram.

B.K.

Preuzeto: agrofin.rs

Tagovi:
Pročitajte još: