fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: U Ministarstvu finansija posao za još 7 najboljih studenata

U Ministarstvu finansija posao za još 7 najboljih studenata

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je, da je Ekonomski fakultet, u saradnji sa Ministarstvom finansija, raspisao konkurs za sedam radnih mesta namenjenih najboljim studentima tog fakulteta. “Ministarstvo finansija ponovo daje šansu najboljima da se prijave i počnu da razvijaju svoju karijeru radeći za državu. Kao i prošlog puta, kada je posao dobilo šest studentkinja, novih sedam najboljih dobiće posao na određeno vreme, a ako se dobro pokažu, daćemo im šansu da dobiju ugovore i na neodređeno vreme”, rekao je ministar finansija.

Srpski patrijarh za Uskrs sa beskućnicima i bolesnim mališanima

Srpski patrijarh srpski Porfirije proveo je najveći hrišćanski praznik, Uskrs, najpre sa beskućnicima sa kojima je zajedno ručao u crkvenoj narodnoj kuhinji, a nakon toga je podelio pakete bolesnim mališanima u Univerzitetskoj dečjoj klinici “Tiršova”. U dvorištu crkvene kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva patrijarha je za stolom sačekalo 20 korisnika, većina njih bez krova nad glavom. “Bog nas voli. I Bog je pokazao beskrajnu ljubav prema čitavom ljudskom rodu… Nema opravdanja za malodušnost, nema opravdanja za bilo koju vrstu odustajanja od života, svi imamo faze uspona i pada… I ovaj današnji dan pokazuje, ne samo da nismo izgubili nadu, nego da smo prepuni entuzijazma i sigurnosti da možemo biti ljudi koji su radosni. Radost neka bude ono što je naš cilj. Sledeći put da se nađemo da pevamo, narodne srpske pesme, možemo i strane”, poručio im je patrijarh.

Selaković: Španija i Maroko važne, prijateljske zemlje

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković boraviće narednih dana u zvaničnim posetama Španiji i Maroku, a prema njegovim rečima, u fokusu razgovora biće bilateralni odnosi Srbije sa tim zemljama, pitanje Kosova i Metohija i ekonomske teme. Selaković je istakao da su Španija i Maroko dve izuzetno važne i prijateljske zemlje, podsećajući da ni Madrid ni Rabat nisu priznali jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dačić: Dijalog uz posredstvo EP neće početi pre juna

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da dijalog o izbornim uslovima između vlasti i opozicije, uz posredstvo Evropskog parlamenta, neće početi pre juna i istakao da je sastanak, koji je bez evropskih posrednika održan u okviru međustranačkog dijaloga, bio “veoma dobar i konstruktivan”. Dačić je rekao da su evropski predstavnici započeli konsultacije sa stankama u okviru takozvane pripremne faze i do sada razgovarali sa strankama koje su u parlamentu.

Mojsilović obišao 230. raketni divizion

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović proveo je Vaskrs sa pripadnicima 230. samohodnog raketnog diviziona za protiv-vazduhoplovna dejstva u Nišu, koji su u vreme praznika angažovani na kontroli i zaštiti vazdušnog prostora Srbije. Tokom obilaska, načelnik Generalštaba se uverio u odličnu osposobljenost i posvećenost njenih pripadnika da profesionalno i odgovorno realizuju namenske zadatke. 

Za 150 mališana sa KiM paketići za Vaskrs

Oko 150 mališana iz Velike Hoče i Orahovca dobili su prigodne paketiće povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Uskrsa, a koje su im spremili narodni poslanici u skupštini Srbije sa KiM Danijela Vujičić i Ljubomir Marić. Oni poručuju da su deca budućnost srpskog naroda i da se za njih mora boriti i u toj borbi istrajati.

U kompleksu Kliničkog centra Srbije gradiće se garaža na šest nivoa, sa 639 parking mesta 

U okviru kompleksa Kliničkog centra Srbije (KCS) gradiće se garaža na tri sprata. Urbanističkim projektom, čiju je javnu prezentaciju oglasio Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, obuhvaćeno je nešto manje od 160.000 m2. Buduća garaža nalaziće se između Neuropsihijatrijske klinike Laza Lazarević i glavne zgrade KCS, uz novoprojektovani urgentni centar. Reč je o neizgrađenoj površini. Površina građevinske parcele je 136.000 m2. Garaža je podzemno-nadzemna spratnosti Po+P+2, sa predviđenim parkiranjem za šest nivoa, odnosno na pet etaža i na etaži krova. Ukupna bruto površina objekta je 196.508 m2.

Predložena minimalna “garantovana penzija” od 12.000 dinara

Ministar Milan Krkobabić predlaže uvođenje minimalne “garantovane penzije” od oko 12.000 dinara kao vid socijalnog davanja za one koji nemaju uslove za penziju. Krkobabić predlaže i korigovanje švajcarske formule za rast penzija, kako povećanje penzija ne bi zaostajalo za rastom plata. Krkobabić je rekao Tanjugu da bi “garantovana penzija” bila namenjena građanima koji iz različitih razloga nisu imali mogućnost da ispune uslove za penzije, pa nisu mogli da ostvare nijednu vrstu penzije – invalidsku, porodičnu. Uslov je, dodaje Krkobabić, da nemaju nikakvu imovinu, niti prihode, kao i da nisu korisnici nijednog vida socijalne pomoći.

Tagovi:
Pročitajte još: