fbpx
Weather data of this location not found.

(VIDEO) Prvi Agrofestival u Doroslovu opravdao očekivanja – poljoprivrednici zadovoljni ponudom

Traktori

Po prvi put Doroslovo je bilo domaćin Agrofestivala, manifestacije namenjene pre svega poljoprivrednim proizvođačima.

Veliki broj izlagača poljoprivrednih mašina, prateće opreme, proizvoda starih zanata, kao i gastronomskih specijaliteta, prikazali su svoje proizvode i predstavili svoje usluge.

„Proizvodnja suvenira je u pitanju, personalizovani pokloni, sve što kupac zamisli možemo da napravimo na raznoraznim materijalima. Pravimo konkretno za Doroslovo, za ovo mesto gde se manifestacija održava“, rekla je Nataša Milić Gubatov, vlasnica firme za izradu suvenira „Dodge design“ iz Doroslova.

Posebnu draž Agrofestivalu dalo je i takmičenje u kuvanju jagnjećeg paprikaša, koje je zaštitni znak Doroslova i čiji pravi recept nismo uspeli da saznamo, s obzirom da svi kuvari čuvaju to kao svoju malu tajnu.

„Glavni začini su lepa dobra crvena paprika da da boju, a ljutinu štelujete po ukusu, a kad ima mesa ima i kvaliteta“, kažu predstavnici ekipe „Jovanović“ iz Beške.

Uz prigodan program i koncert Zvonka Bogdana, organizatori su se potrudili da ovaj prvi Agrofestival bude manifestacija za pamćenje.

„Prvi put smo organizovali Agrofest ovde na teritoriji Biskupijskog Svetišta Marije Pomoćnice, pošto svetište uvek je bilo otvoreno uglavnom za zemljoradnike, za seljake koji su došli ovde hodočastiti, mislili smo ne samo duhovno hodočašće da bude nego da bude i neka proslava“, rekao je rektor Biskupijskog Svetišta Arpad Verebi.

Kako ističu organizatori, ovo je samo početak jedne lepe i korisne tradicije u Doroslovu, pod nazivom „Agrofestival“.

Tagovi:
Pročitajte još: