Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio svečani prijem našim zlatnim košarkašicama

Povodom osvajanja titule šampiona Evrope danas je naše zlatne košarkašice ugostio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i tom prilikom istakao:

  • Celu Srbiju ste obradovali, ponosni smo na vas. Svi smo bili mnogo srećni kada ste Italiju pobedile, pa Španiju, te tešku Belgiju i u finalu Francusku. Marina, nadigrala si francuskog trenera. Mnogo hvala na svemu što ste uradile za naš narod i što ste za Vidovdan donele trofej. 

Vučić je dodao još i to da se svi nadaju još jednoj medalji na predstojećim Olimpijskim igrama i da što se tiče države ona će uraditi svoj posao, to jest obezbediće potreban novac. 

  • Pobeđujte što je više moguće, donesite radosti našem narodu. Za vas je navijala Srbija, Republika Srpska i naš narod svuda u regionu. Želimo da budete uspešne, da uvek pobeđujete – naglasio je Vučić.

Prisutnima se obratila i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

  • Hvala Vam što pratite naš rad i što ste najverniji navijač. Za ovih 10 godina trudila sam se da napravim tim! I evo ga moj tim! Ako postoji tim, ove devojke su tim! Učinili smo da i zemaljska Srbija pobedi na Vidovdan, rekla je Maljkovićeva. 

Prijemu zlatnih košarkašica u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku u Košarkaškom savezu Srbije Ana Joković. 

Foto: Tanjug

Milan Grahovac

 

Tagovi:
Pročitajte još: