fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Šokantan poraz Đokovića!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju. 

Prvi reket sveta poražen je u polufinalu olimpijskog teniskog turnira od Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:1) u setovima. 

Prvi reket sveta otvorio je polufinalni meč protiv Nemca onako kako se samo poželeti može. Posle uvodnih 1:1 u gemovima prvog seta, Nole je pritisnuo Zvereva i sa ovakvom igrom zagospodario je glavnim terenom tokijskog Ariake Tenis Parka. Toliko je bio dominantan da je osvojio narednih pet gemova, u kojima je dva puta napravio brejk, i na ovaj način došao je do osvajanja prvog seta. 

Odličnu igru naš igrač preneo je i na uvodne momente drugog seta. Igrao se peti gem drugog seta kada Đoković dolazi do osvajanja brejka. I taman, kada smo svi pomislili da je put do finala izasfaltiran, usledio je veliki pad u igri najboljeg srpskog sportiste svih vremena. Zverev se probudio iz „nokdauna“ i postao je prava „zver“. Zver kojoj ni najbolji teniser današnjice nije mogao adekvatno da parira. Opustio je ruku Nemac, počeo da pogađa svaki udarac i kao rezultat toga od 3:2 za Novaka napravio preokret u setu. Osvojio je narednih četiri gema nemački teniser i samim tim došao je do izjednačenja u meču i velike psihološke prednosti pred odlučujući set.

Već u prvom gemu odlučujućeg gema Đoković gubi gem na svoj servis. Pokušao je odmah da vrati izgubljeno u narednom gemu, imao čak četiri brejk šanse, ali nije uspeo. Zverev, sem što se odbranio i što je na taj način potvrdio brejk, dolazi već u narednom trećem gemu do novog brejka. Potvrda brejka ekspresno je usledila u sledećem gemu za velikih 4:0. Uspeo je Novak još da dođe do prvog gema u trećem setu i to je bilo sve od njegove igre. Naredna dva gema osvojio je nemački teniser i na ovaj način došao je do plasmana u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama. U finalu olimpijskog turnira Zverev će se sastati sa Rusom Kačanovim, koji je danas bio bolji od Španca Karenja Buste sa 2:0 u setovima. 

Srpski as igraće meč za bronzanu medalju, u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, sa poraženim iz prvog današnjeg polufinalnog meča Pablom Karenjo Bustom.

Foto: Tanjug/AP Photo

Milan Grahovac

 

Tagovi:
Pročitajte još: