fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Aktuelni prvaci Evrope odlični na startu Evropskog prvenstva u odbojci protiv Belgije!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u prvom kolu Evropskog prvenstva grupe A, u Krakovu, reprezentaciju Belgije rezultatom 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20) u setovima, posle 107 minuta igre.

Foto: Odbojkaški savez Srbije
Foto: Odbojkaški savez Srbije

Izabranici Slobodana Kovača odlično su započeli meč. Već u ranoj fazi srpski odbojkaši napravili su ogromnu rezultatsku prednost. Poveli su „orlovi“ sa 13:3 i ovu prednost ne samo da su sačuvali do kraja seta, već su uspeli i da je povećaju za konačnih 25:13. 

Za razliku od prvog seta, u drugom setu viđena je znatno ravnopravnija borba. U ovoj ravnopravnoj borbi odbojkaši Srbije su se bolje snašli i ovu deonicu meča rešili su u svoju korist rezultatom 25:18. 

Blagi pad u igri, veliki broj grešaka srpskih odbojkaša, na najbolji mogući način iskoristili su Belgijanci, koji su treći set uspeli da dobiju rezultatom 25:21 i smanje prednost Srbije na 2:1 u setovima. 

U četvrtom setu odbojkaši Srbije zaigrali su u svom preprepoznatljivom ritmu. Poveli su „orlovi“ na početku četvrte deonice sa 9:4, potom prednost povećali na 17:10, da bi četvrti set na kraju dobili sa 25:20, za konačnih 3:1 u setovima.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije u meču protiv Belgijanaca bio je Uroš Kovačević sa ostvarenih 27 poena. 

Reprezentacija Srbije danas će se sastati sa početkom od 20.30 časova sa reprezentacijom Ukrajine u drugom kolu Evropskog prvenstva za odbojkaše u Poljskoj.  

 

Milan Grahovac

Foto: OSSRB

 

Tagovi:
Pročitajte još: