fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Da li znate prava značenja svake boje srca emotikona?

Emotikoni

Živimo u vremenu u kom su dopisivanja deo naše svakodnevnice. Iako nam se čini da mnogo toga kažemo jedni drugima u prepiskama zapravo sve više i češće umesto reči koristimo “emotikone”. Nekada je lakše poslati crveno srce nego reći volim te. Postoji puno ikonica koje koristimo u prepiskama, srca su najčešća. Sigurni smo da ne znaju svi njihova prava značenja. Da li znate da svaka boja srca simbolizuje određenu stvar?

Crveno srce

Crveno srce predstavlja iskrenu ljubav, a može se koristiti kako biste iskazali strast i romantiku.

Ljubičasto srce

Bogatstvo, ali i ljubav naglasićemo sa ljubičastim srcem. Na društvenim mrežama neretko ćete videti ovaj emotikon u opisu među influenserima, ali koristi se i kada se objave slike vezane za šminku i modu.

Narandžasto srce

Narandžasta boja povezana je s toplotom i svetlošću, pa se ponekad koristi kada želimo da iskažemo spokoj, vedrinu i brigu za nekim.

Zeleno srce

Ovo je dobro poznati “emotikon ljubomore”. Osim toga, neretko se može videti u opisima profila influensera koji propagiraju zdrav život i “zelenu” ishranu.

Belo srce

Iako se ovaj emotikon pojavio tek nedavno, mladi korisnici su mu dodelili značenje “čiste ljubavi” koju nište ne može da uništi. Ovo srce možete slati i članovima porodice, prijateljima i partneru.

Žuto srce

Kada želite da kažete da ste srećni ili veseli, poslaćete žuto srce. Takođe, ono označava i prijateljstvo, pa se često koristi u opisima ispod fotografija na kojima je više dobrih drugara.

Plavo srce

Ovaj emotikon predstavlja odanost, poverenje, harmoniju i mir. Sve to možete iskazati kada pošaljete plavo srce.

Crno srce

Crno srce je među novijim emotikonima, a uglavnom se koristi kako bi se dočarao crni humor. Suprotno od crvenog, ono predstavlja morbidnost.

Rastuće srce

Rastuće srce simbolizuje osećanje koje postaje sve jače, a često se koristi u porukama u kojima se iskazuje simpatija ili zaljubljenost.

Srce sa strelom

Predstavlja početak nekog novog ljubavnog odnosa ili zaljubljenosti. Ovu emociju će najbolje opisati srce sa strelom, a neretko se koristi i kao simbol za dan zaljubljenih.

Srce sa sjajem

Ružičasto srce koje sija iskazuje ljubav na jedan razigran i veseo način. Influenseri ga koriste u svojim objavama kako bi privukli pažnju.

Srce koje kuca

Ružičasto srce koje kuca pokazuje intenzivnu ljubav i ima jače značenje od crvenog srca. Koriste ga zaljubljeni ljudi jer najbolje imitira osećaj leptirića u stomaku.

Dva srca

Dva ružičasta srca govori da je ljubav u poletu, a znaćete da vas partner baš voli ako vam stalno šalje ovaj emotikon.

Znate li da emotikone možete i crtati? Uzmite ili napravite čestitku od papira i napišite par reči, nema emotikona koji na ekranu ima snagu poput rukom napisane reči.

Preuzeto: gradskeinfo.rs

Tagovi:
Pročitajte još: