fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Izdvajamo: Uskoro nove usluge u privatnim zdravstvenim ustanovama o trošku RFZO

aktuelno

Postoji plan da se još neke usluge RFZO-a prebace na privatni sektor, potreba svakako postoji naročito sada tokom pandemije, rekla je Sanja Radojević Škodrić, v.d. Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. Na Petim srpskim danima osiguranja ona je izjavila da je procedura takva da Fond prvo preporuči koje su to usluge, a Batut radi procenu i ocenjuje kapacitete. „Tek nakon njihove procene te usluge mogu da se prebace na privatni sektor. Dosadašnja saradnja je odlična. Da podsetim, prvo smo omogućili da se u privatnim ustanovama o trošku Fonda radi dijaliza, zatim vantelesna oplodnja, zatim hiperbarična komora, pa katarakta“, rekla je Radojević Škodrić.

Danas poslednji dan za prijave za državnu pomoć

Od 15. novembra do danas za dodatnu novčanu pomoć od 20 evra se prijavilo ukupno 87.511 građana, saopštio je Siniša Mali, ministar finansija. Danas je poslednji dan da se prijavite preko portala Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs, i to ako se iz nekog razloga niste prethodno prijavili za 30+30 evra, ili ako ste u međuvremenu stekli pravo na ovu pomoć Kako je naveo Mali, isplatu će 7. decembra dobiti najpre penzioneri, a zatim 8. i 9. decembra i ostali punoletni građani Srbije koji su se prijavili. – Uložili smo ukupno osam milijardi evra kroz tri paketa pomoći, da pomognemo našoj privredi i građanima Srbije. Svako obećanje koje smo dali isplatili smo u dan i u dinar – zaključio je ministar.

Ðurić: Uskoro pismo podrške američkih kongresmena

Odnosi Srbije i SAD su u konstantnom usponu, ocenio je ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić i naveo da se uskoro može očekivati pismo podrške unapređenju odnosa dve zemlje koji, kako kaže, potpisuje značajan broj članova američkog Kongresa. Ðurić je rekao da Srbija danas ima dvostruko više prijatelja u američkom Kongresu nego pre godinu dana kada se, kako kaže, počelo sa intenzivnim pridobijanjem novih članova Kongresa i Senata za srpski Kokus. “Očekujem do kraja meseca pismo podrške unapređenju odnosa sa Srbijom od strane značajno većeg broja članova Kongresa u odnosu na broj onih koji su potpisali prethodna dva pisma u kojima se kritikuju pozicije Srbije, a afirmišu pozicije nekih drugih strana”, rekao je Ðurić.

Vučić: Pravo na ovu šetnju nam još nisu ukinuli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošetao je sinoć Beogradom na vodi sa ministrom finansija Sinišom Malim. “Divno kišno veče sa pogledom na Beograd na vodi, najlepše mesto u ovom delu Evrope. Šetamo i mnogo smo srećni, jer ako nam neki blokiraju puteve i mostove, pravo na ovu šetnju nam još nisu ukinuli”, napisao je Vučić.

Skupština danas o promeni Ustava i referendumu

Poslanici Skupštine Srbije danas će na Posebnoj sednici razmatrati predlog za promenu Ustava kao i predlog za raspisivanje referenduma o promeni najvišeg državnog akta. Na dnevnom redu su Predlog Akta o promeni Ustava Republike Srbije, Predlog Ustavnog zakona za sprovođenje Akta o promeni Ustava Republike Srbije i Predlog odluke o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, koje je podneo Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, saopšteno je iz parlamenta.

Danas Međunarodna konferencija o tržištu nekretnina u JIE

Treća Međunarodna konferencija o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope “Balkans Property Forum” biće održana danas u Beogradu. Konferencija će u hotelu ””Hilton” okupiti više od 150 učesnika, koji će razgovarati o najnovijim trendovima koji utiču na budućnost industrije nekretnina. Poseban fokus biće na temama kao što su: drastični efekti koje će klimatske promene imati na sektor nekretnina i koliko kompanije poštuju ESG faktore (zaštita životne sredine, društvena odgovornost i korporativno upravljanje) u procesu donošenja odluka, zatim rast potrošačkih cena i kamatnih stopa – kako će inflacija uticati na tržište stambenih nekretnina, kao i rad na daljinu – kako će ovaj fenomen uticati na razvoj tržišta kancelarijskih rešenja.

Poslanici izabrali dodatne članove RIK-a

Poslanici usvojili su predlog da se u Republičkoj izbornoj komisiji nađe dodatnih 12 članova – šest članova i šest zamenika iz opozicionih stranaka koje nisu u parlamentu, bilo da su bojkotovale izbore, bilo da nisu prešle cenzus od tri odsto. Imenovani članovi i njihovi zamenici su iz reda stručnjaka za izborno pravo i izborni proces Za članove su izabrani diplomirani pravnici Vladimir Matić, Srđan Vidović, Biserka Živković, Miloš Tomašević, Željka Radeta i Miroslav Vasić, a za njihove zamenike Gordana Radić, Srđan Sandić, Marica Bursać, Zorica Simeunović, Goran Mihajlović i Boris Butulija.

Tagovi:
Pročitajte još: