Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Borbelj uz rekord staze na Ostrogu, pregršt dobrih rezultata ostalih članova AK Apatin

Staza

Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikenda nastavili sa odličnim ostvarenjima, nastupajući na takmičenjima u zemlji (Novi Sad i Fruška gora) i inostranstvu (Ostrog i Budimpešta).

Đuro Borbelj osvojio je šampionsku titulu, uz obaranje rekorda staze na 5. Ostroškom polumaratonu, sa rezultatom 1 sat 11 minuta i 28 sekundi, koji je održan u subotu 2. aprila. Đuro je u periodu od 24. do 31. marta boravio na pripremama sa reprezentacijom Vojske Srbije, koje su održane u Ajševici (Republika Slovenija).

Prošle subote (26. mart), na Fruškoj gori otvorena je najduža trim staza u Srbiji, u dužini od 5,5 kilometara i tim povodom je realizovana 1. kros trka „Iriški venac“ gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin.

U muškoj konkurenciji, Aleksandar Štajfer osvojio je vicešampionsku titulu, 6. i 7. mesto osvojili su Živa Vijoglavin i Nikola Đurić, a trku je uspešno istrčao i Arsenije Čegar (nepunih 4 godine). U ženskoj konkurenciji, plasman na 4. mesto ostvarila je Marija Bubalo, 5. mesto zauzela je Aleksandra Burkanović, 7. i 8. mesto osvojile su Isidora Šarčev i Milica Marković, 10. mesto osvojila je Apatinka Milica Šašić, dok je plasman na 13. mesto ostvarila jedna od najmlađih učesnica, Hana Čegar.

Istog dana, u Budimpešti je održan Vivičita polumaraton, gde su nastupila tri člana AK Apatin, koji su uspešno istrčali polumaratonsku trku. Predrag Vejin sa rezultatom 1 sat 30 minuta i 32 sekunde, Nemanja Đurić oborio je lični rekord, sa rezultatom 1 sat 24 minuta i 32 sekunde i Aleksandar Stajić koji je bio blizu ličnog rekorda (1:19:44).

Narednog dana, u nedelju (27. marta) održan je 29. Novosadski polumaraton, gde je najuspešnija bila Aleksandra Burkanović, koja je u trci na 21,1 kilometar osvojila treće mesto, u ukupnom plasmanu kod žena. U trci na 10 kilometara, članica Una Čegar osvojila je ukupnom plasmanu 4. mesto, sa rezultatom 50 minuta i 4 sekunde. Najmlađa učesnica u trci, sa 11 i po godina i pored jakog pada i udaranja kolena i ruku i razbijenih naočara, uspešno je savladala trku i ušla u sam vrh u ženskoj konkurenciji. U trci na 5 kilomatara 4. mesto u ukupnom plasmanu ostvario je Vanja Bolesnikov, a Nikola Đurić osvojio je 8. mesto.

U Novom Sadu je nastupilo još nekoliko Apatinaca koji nisu članovi kluba. U trci na 21,1 kilometara Arsenije Rodić (2 sata 7 minuta 24 sekunde), u trci na 10 kilometara Branislav Cvenić istrčao je rezultat 54 minute i 52 sekunde, Jelena Adžić (58 minuta i 49 sekundi).

Narednog vikenda, članove AK Apatin očekuje nastup u Bečeju na trci 5. Bečejska desetka, koja se održava u subotu 9. aprila u tehničkoj organizaciji Atletskog kluba Bečej.

Foto: Ilustracija

Tagovi:
Pročitajte još: