Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Olakšana ponovna registracija vozila koji imaju problem sa čitljivošću broja motora

traktor

Uprava saobraćajne policije uputila je prvog aprila obaveštenje privrednim društvima za vršenje tehničkog pregleda vozila, u kojem se naglašava da je dopunom Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koji se primenjuje od 2. aprila ove godine, olakšana ponovna registracija vozila koja imaju problem sa čitljivošću broja motora, te starih traktora i poljoprivrednih mašina, za koja vlasnici ne poseduju urednu dokumentaciju.

Kako se navodi u saopštenju, prilikom podnošenja zahteva za izdavanje registracione nalepnice za vozila koja su upisana u jedinstveni registar vozila, kod kojih nije izvršena zamena motora, u rubrici P5 upisuje se tipska oznaka motora.

Izmena Pravilnika pogoduje vlasnicima traktora, priključnih vozila za traktor, motokultivatora i radnih mašina namenjenih za radove u poljoprivredi, starijih od deset godina, koji zbog gubitka računa, prestanka pravnih lica ili smrti fizičkih lica od kojih su kupili vozilo ili drugih opravdanih razloga, nisu u mogućnosti da pribave odgovarajući dokaz o vlasništvu i poreklu vozila i dokaz o izmirenim carinskim i poreskim obavezama za vozilo i koji su u zakonitom i savesnom posedu vozila najmanje pet godina, omogućiće se upis u jedinstveni registar i izdaće se saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica, ako do 30. decembra 2024. godine podnesu takav zahtev uz drugu propisanu dokumentaciju, stoji u saopštenju.

Foto: Ilustracija

Tagovi:
Pročitajte još: