Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Regata “Vode Vojvodine” nosi motiv “Čista voda, čista ljubav”

Regata

Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 12. po redu, održava se od 24. juna do 3. jula na vojvođanskim kanalima i rekama.

Regata okuplja oko 300 učesnika, željnih avanture, a koji će ove godine sa skoro 100 brodova preći maršrutu od 300 kilometara za 10 dana, na relaciji Novi Sad – Bački Petrovac – Ruski Krstur – Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin Bogojevo – Bačka Palanka.

Plovidbom se obeležava i Dan Dunava, 29.juna, kada će regataši biti gosti u Apatinu i učestvovati na manifestaciji povodom ovog „rečnog praznika“.

Ovogodišnja tema regate je ekološke prirode i nosi slogan „Čista voda, čista ljubav“. Osim ekološke akcije, gde će regataši u saradnji sa svim lokalnim samoupravama koje obilaze, odvajati otpad za reciklažu, regata ima i humanitarni karakter. JVP „Vode Vojvodine“ će u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ od sredstava prikupljenih od reciklaže i sopstvenih sredstava kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada.

JVP „Vode Vojvodine“ uključilo je i studente u ovogodišnju regatu, pa je za pobednički logo na konkursu raspisanom za izradu loga sa eko-motivom, dodelilo nagradu od 120.000 dinara studentu FTN-a Marka Ađina. Njegov logo je tako postao zaštitni znak Međunarodne regate „Vode Vojvodine“ 2022. godine.

-Ovogodišnja regata ima veliki značaj jer, osim što promovišemo nautičko – turističke potencijale Vojvodine, podižemo svest o ekologiji i očuvanju prirode na plovnom području, u šta smo uključili i Ministarstvo zaštite životne sredine, lokalne samouprave, brojna udruženja građana, pa i studente. Cilj nam da JVP „Vode Vojvodine“ bude prepoznato kao društveno odgovorno preduzeće – reko je direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević.

Izvor i foto: JVP “Vode Vojvodine”

Tagovi:
Pročitajte još: