Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Više od 12 godina zatvora za napad na policajca tokom upada na Kapitol

Napad na Kapitol

Danijel “Di Džej” Rodrigez iz Kalifornije koji je zabio pištolj za omamljivanje u vrat policajcu Majklu Fanounu, u jednom od najsurovijih okršaja za vreme upada u američki Kapitol 6. januara 2021. godine, osuđen je na više od 12 godina zatvora.

Sudija Džekson je izjavila da je četrdesetogodišnji Rodrigez bio “vojska mržnje” od jednog čoveka i da je napadao policajce i uništavao imovinu u zgradi Kapitola, prenosi Glas Amerike.

“Pojavili ste se u Vašingtonu spremni za tuču. Ne možete da krivite nikog drugog za to šta ste uradili kad ste stigli tamo”, rekla je Džekson.

Rodrigez je u februaru priznao krivicu za optužbe među kojima je i napad na policajca Majkla Fanouna, a tužioci su preporučili kaznu od 14 godina zatvora i novčanu kaznu od skoro 100.000 dolara da bi se nadoknadili troškovi lečenja i bolovanja policajca.

Samo dvojica optuženih za nerede su do sada dobila dužu zatvorsku kaznu, nakon što su stotine osuđene u slučajevima koji se odnose na upad u Kapitol za vreme potvrđivanja izborne pobede predsednika Džoa Bajdena.

Tagovi:
Pročitajte još: