Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predlog za današnji ručak

nedeljni ručak

Salata od cvekle, fete i oraha

Sastojci:

  • 2 veće pečene cvekle
  • po ukusu soli i bibera
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1-2 čena belog luka
  • po ukusu limunovog soka
  • malo ulja
  • 50 g feta sira
  • 30-50 g sitno iseckanih oraha

Priprema:

Pečenu, oljuštenu i opranu cveklu obrisati ubrusom, pa iseći na kockice. Sipati je u činiju. Napraviti preliv od limunovog soka, ulja, soli, bibera, origana i iseckanog belog luka. Preliti ga preko iseckane cvekle i lagano sve izmešati. Feta sir izdrobiti preko cvekle. Salatu posuti orasima, koje po želji, možete prethodno malo propeći. Ostaviti salatu da odstoji i poprimi ukuse sastojaka, pa poslužiti.

Faširane šnicle sa rendanim krompirom

Sastojci:

  • 400 g mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veći krompir
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 čen belog luka
  • po potrebi ulje (za prženje)

Priprema:

U činiju sipati meso, jaje, iseckan crni luk, izrendan krompir, usitnjen beli luk i začine. Masu sjediniti rukama pa je ostaviti 25-30 minuta da odstoji u frižideru. Onda uzimati po deo mase, formirati faširane šnicle, pa ih pržiti na ulju, da porumene sa obe strane. Pržene spuštati u sud koji ima poklopac. Kada su sve pržene preliti ih sa uljem koje je ostalo u tiganju, poklopiti i ostaviti da malo odstoje. Poslužiti uz prilog i salatu.

Avokado puding

Sastojci:

  • 1 avokado
  • 1 banana
  • 1 kašičica kakaoa
  • 3 urme
  • 1 kašika meda
  • 100 ml biljnog ili običnog mleka

Priprema:

Avokado treba da bude zreo. Prepoloviti ga nožem pa izvaditi semenku, izvaditi sredinu i staviti u blender. Urme ako su suve potopiti na 10-15 minuta u vodi, a ako su sveže nema potrebe. Ukloniti semenku pa i njih ubaciti u blender. Dodati bananu, med i mleko i mutiti u blenderu dok se ne sjedini. Ukoliko je mnogo gusto može se dodati još malo mleka.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: