Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Letnja keks torta

Letnja keks torta

Sastojci:

  • 190 g običnog keksa
  • 10 – 12 komada keksa sa kakaom

Preliv:

  • 3,6% od 500 ml kiselog mleka – 3, 6 % od 500 g
  • 3 kašike kisele pavlake
  • ¾ teglice slatkog od malina
  • 1 kašika šećera u prahu

Garniranje:

  • 1 do 2 kašike slatkog od malina
  • Listovi mente

Priprema:

Prvo se sprema mlečni krem. U posudu sipajte čašu gustog kiselog mleka. Dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i slatko od malina. Viljuškom se dobro promeša i krem je gotov. Probajte kad dodajete slatko da nađete balans i da vam je ukusno.

U kalup za jednokratnu upotrebu poređajte 8 belih keksa i prelijte ih sa kutlačom mlečnog krema. Odozgo poređajte drugi red keksa, pa krem, pa treći red keksa s kakaom, i krem završite belim keksom i kremom.

Odvojte jedan-dva keksa da namrvite odozgo pa ostavite tortu u frižider na 4-5 sati.

Kada se ohladi, isecite na kocke i preko svake stavite malo slatkog od i listić mente.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: