Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Fudbaleri Srbije remijem sa Bugarskom izborili istorijski plasman na EURO

Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, pošto je večeras u Leskovcu odigrala sa Bugarskom bez pobednika, 2:2 u poslednjem meču grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Srbija će po prvi put pod ovim imenom igrati na Evropskom šampionatu, a prvi put posle 2000. godine. Tadašnja SR Jugoslavija je poražena u četvrtfinalu EP 2000. od selekcije Holandije rezultatom 6:1. Srbija je povela golom Miloša Veljkovića u 17. minutu. Bugarska je preokrenula rezultat u drugom poluvremenu. Prvo je Georgi Ruse u 59. minutu izjednačio na 1:1, a onda je Bugarska povela 2:1 golom Kiril Despodova u 69. minutu. Srbija je napadala u nastavku utakmice, a bod “orlovima” je doneo Srđan Babić u 82. minutu.

Mađarska je u Budimpešti pobedila Crnu Goru 3:1. Mađarska je prva na tabeli sa 18 bodova, dok je Srbija druga sa 14. Crna Gora je treća sa 11 bodova, Litvanija ima šest, a Bugarska četiri boda. Utakmica u Leskovcu je odigrana pred više od 8.000 navijača.

Utakmici u Leskovcu prisustvovali su: predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin, kao i čelnici Fudbalskog saveza Srbije.

Žreb EP će biti održan drugog decembra u Hamburgu. EP će biti održano od 14. juna do 14. jula naredne godine u Nemačkoj.

Tagovi:
Pročitajte još: