Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posna čoko baklava

Posna čoko baklava fb

Sastojci:

  • 300 g mlevenih oraha
  • 150 g posnog mlevenog keksa
  • 150 g posne čokolade za kuvanje
  • 6 kašika griza
  • 150 ml ulja
  • 5 kašika šećera
  • 150 ml vode
  • 12 kora za baklavu

Za sirup

  • 700 ml vode
  • 600 g šećera

Za premazivanje kora

  • mešavina vode i ulja

Sastojci:

Najpre napravite sirup, kojim ćete preliti baklavu, jer on mora da se ohladi. Stavite šećer i vodu da proključaju i ostavite ih da se kuvaju uz povremeno mešanje, sve dok ne dobijete gust sirup, kojim ćete kada se ohladi preliti baklave.

Umešajte sve sastojke za filovanje baklave i sjedinite fil.

Stavite koru, premažite je vodom i uljem, preko nje dodajte još jednu koru, pa i nju takođe premažite manjom količinom vode i ulja pa nanesite deblji sloj fila. Ponavljajte postupak sa svim korama i ne zaboravite da svaku koru duplirate.

Baklavu pecite na 220 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Isecite baklavu na romboide ili kvadrate, pa je prelijte ohlađenim sirupom i ostavite da se baklava ohladi i upije sirup.

PRIJATNO!

 

Tagovi:
Pročitajte još: