Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posni pirinač na sicilijanski način

Posni pirinač na sicilijanski način

Sastojci:

  • 400 g pirinča, 
  • 1 glavica crnog luka, 
  • 2 limuna, 
  • 200 ml belog vina, 
  • 80 g maslinki,
  • 4 velika zrela paradajza, 
  • pola kafene kašike majorana, 
  • 2 usoljena inćuna, 
  • 5 listova bosiljka, 
  • 1 sušena papričica, 
  • 1 kašika sirćeta, 
  • maslinovo ulje, 
  • so. 

Priprema:

Stavite da provri veća količina vode. Posolite, promešajte, sačekajte da ponovo provri i sipajte pirinač. Isecite papričicu na komadiće, očistite i operite začine, izvadite koštice iz maslinki i isecite ih. Iseckajte limunove. Operite paradajz i isecite ga na kockice. Izgnječite inćune. Oljuštite crni luk i isecite na tanke režnjeve. Zagrejte ulje u tiganju i stavite luk da se blago proprži. Dodajte inćune i izmešajte varjačom. Sipajte vino i sirće i pustite da ispari. Dodajte paradajz, sok od limuna, prstohvat soli, papričicu, majoran, bosiljak i masline. Promešajte i dinstajte 5 minuta. Procedite pirinač, kada je kuvan al dente. Ovo jelo se može jesti i hladno.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: