Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Rolat od mlevenog mesa

Rolat od mlevenog mesa

Sastojci:

  • 900 g mlevene govedine
  • 1 veliki crni luk
  • 1 zelena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika vuster sosa
  • 2 velika jaja
  • 45 g zobenih pahuljica (može i ovsene)
  • so, biber
  • 10-12 slanine u trakama

Za premaz:

  • 70 ml kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašičica začinske paprike

Priprema:

Tepsiju obložite trakama slanine tako da se malo preklapaju. U činiji pomešajte meso, sitno seckani crni luk, papriku, beli luk, vuster sos, jaja, ovsene pahuljice, so i biber. Ako su pahuljice krupne, usitnite ih u blenderu ili mlinu za kafu. U činijici pomešajte kečap, smeđi šećer i začinsku papriku.

Slaninu u kalupu premažite sa dve kašike smese sa kečapom, pa smesu s mesom utisnite u kalup da se napuni i lepo povravnajte. Presavijte slaninu koja visi preko vrha kalupa.Izvrnite tepsiju s mesom na pleh obložen pek-papirom. Proverite da li je meso lepo upakovano u slaninu.

Pecite u rerni 50 minuta na 175 °C. Izvadite ga, prekrijte preostalom mešavinom kečapa i vratite u rernu na još 20 minuta.

Pre sečenja ostavite da odstoji 10 minuta.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: