Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Gimnazijalci nastavljaju da nižu uspehe

Gimnazija Veljko Petrović Sombor

Tokom proteklog vikenda, Gimnazija „Veljko Petrović“ iz Sombora, bila je domaćin dva okružna takmičenja.

Naime, održano je Okružno takmičenje iz fizike, a učešće je uzelo 37 učenika iz svih opština ZBO, što pokazuje obnavljanje popularnosti fizike među srednjoškolcima.

Najviše uspeha su imali osvajači prvih nagrada: Nemanja Majski i Aleksandar Gubica u BETA kategoriji četvrtih razreda (njihov mentor je Ljiljana Mijatović), Stefan Mišković i Andrija Stevanović (iz odžačke srednje škole) u GAMA kategoriji trećih razreda, Veljko Iđuški (iz STŠ, mentor je Dragica Perić) i Andrej Odri (iz somborske Gimnazije, mentor Uroš Raonić) u BETA kategoriji drugih razreda, Aleksandra Miladinović (mentor Uroš Raonić) u BETA kategoriji i Đorđe Napijalo (Gimnazija „Nikola Tesla“ iz Apatina) u GAMA kategoriji prvih razreda.

Osvajači prvih nagrada obezbedili su plasman na Republičkom takmičenju koje će se održati u Beogradu početkom aprila.

Druge nagrade osvojili su: Marko Jojić iz 2. razreda somborske Gimnazije i Vojin Medić iz 1. razreda apatinske Gimnazije.

Treće nagrade u BETA kategoriji osvojili su: Dušan Šijačić iz 3. razreda, Filip Repman iz 2. razreda, Dalibor Matin i Pavle Sekulić iz 1. razreda, svi iz somborske Gimnazije.

U GAMA kategoriji treće nagrade osvojili su: Katarina Balint iz 4. razreda i Glorijan Štrangar iz 3. razreda u Ruskom Krsturu, Dunja Đorđević iz 2. razreda odžačke Gimnazije, Jovan Bajać iz 2. razreda apatinske Gimnazije i Andrija Bjelica iz 1. razreda STŠ iz Kule.

Takođe, održana je i Književna olimpijada, a učestvovalo je 11 učenika.

Najviše uspeha imali su: Nada Mandić iz 3. razreda odžačke Gimnazije i Marija Šijačić iz 1. razreda somborske Gimnazije koje su osvojile 1. mesta sa maksimalnim brojem bodova.

Prvu nagradu je dobila i Natalija Petrović iz 4. razreda somborske Gimnazije.

Druge nagrade osvojili su: Elena Ovatrlov iz 2. razreda somborske Gimnazije i Veljko Iđuški iz 2. razreda STŠ (mentor Andreja Marjanović), a Pavle Sekulić iz 1. razreda somborske Gimnazije i Emilija Živković iz 1. razreda apatinske Gimnazije.

Osvajači prve dve nagrade ostvarili su i plasman na Republičko takmičenje.

Treću nagradu osvojili su: Danica Karalić iz 2. razreda i Mihaela Rica iz 1. razreda somborske Gimnazije.

Nagrađenim učenicima 1. razreda somborske Gimnazije mentor je dr Lidija Nerandžić Čanda, a nagrađenim učenicima iz 2. i 4. razreda somborske Gimnazije mentor je Jasmina Radenković Šolaja.

Tagovi:
Pročitajte još: