Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posne špagete u crnom vinu

Posne špagete u crnom vinu

Sastojci:

  • 250g posnih špageta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 šolje crnog vina
  • 1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g)
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun za dekoraciju

Priprema: 

Skuvajte posne špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite kuvane špagete i ostavite ih sa strane.

U dubokoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte dok ne postanu staklasti, što traje oko 3-4 minuta. Dodajte crno vino u šerpu i kuvajte nekoliko minuta dok alkohol ispari, a vino postane mirišljavo. Potom, dodajte pasirane paradajze, sušeni bosiljak, sušeni origano, so i biber prema ukusu.

Promešajte sve sastojke i pustite da se sos kuva na niskoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.

Kada je sos gotov, prelijte ga preko kuvanih špageta.

Po želji, dekorišite svežim peršunom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: