fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nagrada “Za čistije i zelenije škole” dodeljena školi iz Odžaka

Na završnoj svečanosti programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, danas je u Pokrajinskoj vladi nagrađeno 27 vaspitno-obrazovnih ustanova koje su bile najuspešnije prilikom učešća u ovogodišnjem programu.

Među ustanovama koje su nagrađene za školsku 2017/2018. godinu nalazi se i OŠ “Branko Radičević” iz Odžaka. Dodeli nagrada prisustvovale su koordinatorke programa u toj školi, nastavnice Jasmina Karan i Nada Jovanović.

Nagrada se sastoji od diplome koja je školi dodeljena za izuzetne rezultate i doprinos očuvanju ekološke svesti, zatim jednodnevnog izleta za učenike i seminara za nastavnike iz oblasti zaštite životne sredine.

“Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” je program Pokrajinske vlade koji se realizuje već devetu godinu, čiji je cilj da se u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podigne svest i lična odgovornost za brigu o svojoj životnoj sredini.

U program su se ove godine uključile 104 vaspitno-obrazovne ustanove – predškolske ustanove, osnovne i srednje škole – od kojih je 68 uspešno realizovalo planirane aktivnosti.

Program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” ostvaruje se u okviru saradnje Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, RECAN – fonda za povraćaj i reciklažu limenki i Pokreta gorana Vojvodine.

Tokom školske 2017/2018. godine, programu se priključio i Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Izvor: Radio Odžaci

Tagovi:
Pročitajte još: