Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Za vikend “Liberty Cycling Race” trka

Sombor će za vikend biti domaćin još jednoj međunarodnoj manifestaciji. Kao što smo najavili pre dve nedelje, sledi nam Liberty Cycling Race ll – Kup Srbije u drumskom biciklizmu.

Kako navode organizatori, sve je spremno za start ovogodišnjeg izdanja međunarodne biciklistike trke. Prva etapa vozi, u subotu, 25. avgusta, po Baranji. Start je u Osijeku u 15 časova, a voziće se trasom Kopačevo – Kneževi Vinogradi – Batina. Dužina trke je 76 km, a cilj je na platou ispred spomenika Julka na Batini oko 17 časova. U prilogu možete pogledati trasu trke kroz Hrvatsku. Dan kasnije, u nedelju, 26. avgusta, vozi se druga etapa po teritoriji Srbije, a trka se ujedno boduje za Kup Srbije u drumskom biciklizmu za vozače iznad 19 godina. Start trke je u 12 časova ispred memorijalnog kompleksa “Batinska bitka”. Voziće se trasom Bezdan – Bački Monoštor – Sombor – Apatin – Svilojevo – Sonta – Bogojevo – Srpski Miletić – Doroslovo – Stapar – Sombor. Dužina trke je 104 km, a cilj trke je na Staparskom putu, kod Županije oko pola tri. Trasa trke kroz Srbiju.

Generalni sponzor trke je firma True Tesla Technologies koja će nagraditi troje prvoplasiranih vozača u kategorijama Elte muškarci, Elite žene i juniori sa novčanima nagradama u kripto valuti TESLACOIN. “Ovo je inače jedina trka u svetu koja isplaćuje nagradni fond u kripto valuti – navodi jedan od organizatora trke, Robert Marton.

“Tesla nam se priključio kao partner, jer im je cela ideja o trci između dve države bila zanimljiva. Vrlo su raspoloženi da pomognu svaki projekat prekogranične saradnje, a biciklistička trka je odličan primer za to – rekao je Marton.

“Trenutno se radi na osnivanju ekipe “Telsa DT” koja bi bila sastavljena od vozača iz Srbije i Hrvatske, a kasnije i Mađarske”. Robert Marton je na na kraju pozvao sve ljubitelje dvotočkaša da budu gosti na Batini, ali i u Somboru na cilju obe etape, jer je to odlična prilika da pozdravimo najbolje biciklist iz Srbije i regiona među kojima će se naći i “somborci” Vidaković, Stojnić, Kozoderović, Dedić i još dosta njih, što naš grad Sombor poslednjih godina svrstava u biciklistički centar – zaključio je Robert Marton, direktora biciklističkog kluba Sombora, koji je ujedno i organizatora ove trke.

Da podsetimo, ove godine se očekuje učešće oko 120 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja. Takmičari će se boriti u sledećim kategorijama: U19, U23, elite, mastersi, veterani i rekreativci oba pola sa UCI licencom za 2018 godinu. Ceremonija dodele medalja i nagrada za prvoplasirane takmičare svih uzrasnih kategorija je predviđen za 15.30 časova ispred Županije. Organizatori trke su: Biciklistički savez Srbije, Biciklistički klub Sombor, True Tesla Technologies i Gianni Cycling Project.

Satnica nedeljne trke

Prijave na mestu starta, ispred muzeja „Batinske bitke“ počinju u 9 časova i traju do 11 časova. Start trke je u podne. Procenjena satnica za prolazak karavana kroz određena naseljena mesta: Bezdan (12.10), Sombor (12.40), Apatin (13), Bogojevo most (13.40), Srpski Miletić (13.55), Stapar (14.15), Sombor (14.30). Završna ceremonija proglašenja pobednika je predviđena oko 16 časova.

Izvor: somborsport.org i SSGS

 

Tagovi:
Pročitajte još: