fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Pokrajina pomogla opremanje fiskulturne sale

Osnovna škola “Branko Radičević” u Odžacima dobila je nove sprave i rekvizite za nastavu fizičkog vaspitanja. Sredstva u vrednosti od oko pola miliona dinara obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Nabavljene su gimnastičke sprave – švedski sanduk, švedske klupe, karike, kozlić, odskočne tačke i strunjače, zatim sprave koje se koriste za atletske discipline – startni blokovi, visinomer i stalak za skok u vis, kao i rekviziti u vidu lopti i mreže za odbojku.

– Škola je aplicirali na konkurs koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa projektom opremanja sale. Morali smo da obezbedimo nove sprave jer su stare bile dotrajale i nismo mogli da izvodimo stručno-pedagoški rad onako kako nalažu propisi i plan i program rada za fizičko obrazovanje za osnovne škole – kaže nastavnik fizičkog vaspitanja Nikola Pavlović.

Prema njegovim rečima, škola aktivno učestvuje i u programu Sportskog saveza opštine Odžaci “Besplatna školica sporta” u koji su uključeni učenici nižih razreda.

– Besplatna školica sporta se realizuje kao vannastavna aktivnost, moram da istaknem da je sve više dece koja su uključena i sa te strane smo zadovoljni. Sprave koje smo dobili poboljšaće i rad sa tom decom – dodaje Pavlović.

Učenici i učenice OŠ “Branko Radičević” su uspešni u različitim sportskim disciplinama i škola ih podstiče da napreduju u svom sportu. Pored učenika generacije tradicionalno se u ovoj školi bira i sportista generacije.

 Izvor: Radio Odžaci

 

Tagovi:
Pročitajte još: