Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Odžaci postaju gradilište, višegodišnji gorući problemi biće uskoro rešeni

Vreme salonskih političara je iza nas, onih koji su navikli da za vreme svog mandata veliki deo radnog vremena provode u kancelarijama, daleko od očiju običnih građana, i njihovih problema.

Nakon što je sredinom maja izabrana na mesto predsednice opštine Odžaci, Latinka Vasiljkovićje za 025info najavila velike planove za razvoj i unapređenje kvaliteta života meštana opštine Odžaci i posebno naglasila vredan i predan rad na terenu, u direktnom kontaktu sa Odžačanima i meštanima svih odžačkih sela.

Latinka Vasiljković je rođena u Somboru 1981. godine, udata je i majka tri kćerke. Pre nego što je došla na čelo opštine Odžaci obavljala je funkciju načelnice Zapadnobačkog upravnog okruga, a takođe u jednom periodu bila je predsednica Veća Mesne zajednice Odžaci. Diplomirani je inženjer saobraćaja, a nakon postdiplomskih studija, stekla je zvanje magistra tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja.

Predsednicu opštine Odžaci, na početku razgovora, pitali smo za prioritete u radu, tačnije na čemu će najviše dati na značaju do kraja ove godine?

“Prošla su dva meseca od konstituisanja izvršne i zakonodavne vlasti nakon lokalnih izbora održanih 23. aprila u odžačkoj opštini. Još jednom koristim priliku da se zahvalim svim građanima opštine Odžaci na istorijskoj podršci koju su dali Srpskoj naprednoj starnci, kao i strankama koje su sa nama bile u koaliciji na izbornoj listi “Aleksandar Vučić-Brže-jače-bolje”, na kojoj sam bila nosilac liste. Primarni zadatak rukovodstva opštine, na čelu sa mnom i mojim saradnicima je privlačenje novih investicija i to će nam svakako biti prioritet kojim ćemo se rukovoditi u periodu četvorogodišnjeg mandata. U tom smislu nastojaćemo da poboljšamo ekonomsko-privrednu situaciju i ubrzamo trend razvoja privrede i zapošljavanja novih radnika.” – rekla je Latinka Vasiljković i pojasnila:

“Ono na šta ćemo se fokusirati sa više pažnje do kraja ove godine svakako su projekti od vitalnog značaja za građane naše opštine, koji su u toku, kao i oni čija realizacija tek predstoji, a čijim okončanjem će se rešiti višegodišnji gorući problemi. Želimo da se opština Odžaci razvija, da raste, da bude po meri svih nas koji ovde živimo i radimo. Naša opština će u narednom periodu biti pravo “gradilište”, pa ću u tom smislu navesti one kapitalne projekte koji su u završnoj fazi izvođenja, kao i one koji su do kraja godine u planu za realizaciju. U pitanju su završetak infrastrukturnog opremanja industrijske zone u Odžacima (izgradnja javne rasvete, pešačke staze u zoni “Magne”, fekalne i atmosferske kanalizacije), potom početak opremanja radne zone u Karavukovu, završetak rekonstrukcije drumskog mosta preko kanala DTD na putu Odžaci-Bački Gračac, izrada projektno tehničke dokumentacije za drugu fazu izgradnje puta Bački Gračac-Kruščić, a sve u saradnji sa opštinom Kula, kao i izrada projektno tehničke dokumentacije za put Bački Brestovac-Srpski Miletić, sanacija objekta dečijeg odeljenja i ginekologije u Domu zdravlja u Odžacima. U toku je i nabavka dva vozila i ultrazvučne opreme za potrebe Doma zdravlja. Zatim početak prve faze pojačanog održavanja dela Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara u Odzacima, realizacija nekoliko projekata iz oblasti poboljšanja energetske efikasnosti javnih ustanova i osnovnih škola na teritoriji cele opštine, kao i opremanje Tehničke škole u Odžacima novom učionicom sa potrebnom opremom za smer mehatronike. Realizacija projekata izgradnje, sanacije, adaptacije, proširenja i rekonstrukcije mnogih sportskih objekata, ustanova kulture, predškolskih i verskih objekata na teritoriji opštine Odžaci. Takođe, urađeni su i mnogi projekti koji se tiču unapređenja bezbednosti u saobraćaju, kao što su postavljanje saobraćajne signalizacije i saobraćajnih objekata u zonama škola.”

Nastavak – 025info.rs 

Tagovi:
Pročitajte još: