fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ako koristite neki od ovih iPhone modela, prodajte ih odmah

Iphone

Nakon što je Apple prošle nedelje predstavio iOS 17 na WWDC 2023 događaju, korisnicima iPhone 8 i iPhone X modela je saopštena loša vest – njihovi telefoni neće dobiti nadogradnju na novi operativni sistem. Zbog toga, ovi uređaji, stari skoro šest godina, će doživeti značajan pad vrednosti na tržištu polovnih telefona kada novi iOS bude zvanično lansiran ove jeseni.

Kako tvrdi SellCell, iPhone 8 i iPhone X modeli će izgubiti preko 40 odsto svoje vrednosti, baš kao što je to bio slučaj i sa drugim Apple telefonima koji su ostali bez softverske podrške prethodnih godina. Na primer, iPhone 6S i iPhone 7 su prošle godine na tržištu polovnih telefona izgubili 42,8 odsto svoje vrednosti nakon što je gigant iz Kupertina objavio iOS 16 nadogradnju operativnog sistema.

Samo nedelju dana nakon WWDC 2022 događaja, iPhone 6S Plus je izgubio 11,7 odsto svoje vrednosti, dok je cena polovnih iPhone 7 telefona pala za 10,1 odsto.

Kako savetuje SellCell, korisnicima iPhone 8 i iPhone X telefona je najbolje da što pre prodaju svoje uređaje, jer će njihova vrednost, kako se lansiranje novih modela i novog operativnog sistema bude približavalo, samo nastaviti da pada.

Iako ne deluje tako, iPhone 8 i iPhone X su predstavljeni pre čak šest godina. Dolazili su sa A11 Bionic čipsetom, 3 GB RAM, i kamerama koje nisu podržavale noćni režim. Ne sumnjamo da će nekim korisnicima biti teško da se odvoje od svog iPhone X telefona, odnosno modela koji je započeo eru novog Apple dizajna, ali to je jedini način kako ne bi izgubili i to malo novca koje je danas moguće dobiti za uređaj koji je nekad koštao 1.000 dolara.

Tagovi:
Pročitajte još: