Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ako primetite ovo na bebinoj glavi, hitno idite kod lekara: Bolničarka je upozorila roditelje na alarmantan znak

glava bebe

Medicinska sestra Niki Džakart upozorila je na mogući ozbiljan zdravstveni problem kod beba, na koji mnogi ne obraćaju pažnju. Objavila je na Instagramu dve fotografije glave petomesečne bebe i zamolila je pratitelje da pokušaju pronaći razliku. Na prvoj fotografiji glava bebe izgleda normalno, dok je na drugoj njena fontanela ispupčena, što može da ukaže na mogući problem.

“Uzdignuta fontanela zahteva hitnu medicinsku procenu”, rekla je pa objasnila da se poslužila primerom bebe koja je imala temperaturu 38.3.

“Roditelji su primetili ispupčenu fontanelu i otišli na hitnu pomoć. Detetu su dati lekovi i dijagnostikovano joj je postvirusno prolazno izbočenje fontanele, za šta retko roditelji znaju. Do ispupčenja fontanele dolazi kada se u mozgu nakupi tečnost ili kada mozak otekne. Ponekad je stanje privremeno, primera kada dete leži, plače ili povraća i nije razlog za brigu, ali ako potraje, hitno idite kod lekara”, dodala je.

Ako je situacija zabrinjavajuća, osim ispupčene fontanele mogu da se jave i groznica, pospanost i razdražljivost, tvrdi medicinska sestra.

Pogledajte fotografiju:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiny Hearts (@tinyheartseducation)

Tagovi:
Pročitajte još: