fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ako vam se laptop brzo prazni, to ćete rešiti ažuriranjem popularnog pretraživača!

Baterija

Ažuriranje internet pretraživača Micrsosoft Edge olakšaće upotrebu laptopa korisnicima koji imaju problema sa trajanjem baterije.

Režim efikasnosti značajno smanjuje opterećenost procesora i memorije, produžavajući vreme trajanja baterije koje se drastično smanjuje sa velikim opterećenjem pomenutih komponenti. Aktivacija funkcije u momentu kada je baterija na izdisaju uštedeće energiju za završetak određene operacije na računaru. Druga mogućnost je sklapapanje laptopa, kako bi se sačuvala energija za kasnije korišćenje.

Microsoft je pored ove pogodnosti pružio opciju lakšeg ažuriranja lozinke, čime se unapređuje bezbednost podataka korisnika. Odeljak za lozinke u podešavanjima pretraživača Edge sada ima opciju pristupačnog ažuriranja lozinki kojima se pristupa željenim sajtovima. Dovoljno je kliknuti na dugme “change” i apdejtovati postojeće šifre. Opcija je trenutno dostupna samo za pojedine sajtove, ali je Microsoft najavio povećanje broja dostupnih platformi u narednim mesecima.

Ušteda struje i druge pogodnosti

 

Alati za poređenje cena veoma su popularni tokom poslednjih meseci, pa će tako korisnici Androida ovu opciju na Edge-u moći da koriste do kraja novembra.

Funkcije za uštedu baterije nisu novitet kada je reč o unapređenju internet pretraživača. Google je prošle godine korisnicima Chrome ponudio poboljšanja čiji je cilj duže korišćenje baterije.

Režim efikasnosti bi Microsoft Edge izdvojio u oštroj konkurenciji internet pretraživača. Očekuje se da vlasnici operativnog sistema Windows lakše odustaju od preuzimanja drugih brauzera, ukoliko znaju da integrisani pretraživač štedi resurse računara.

Preuzeto: Srbija Danas

Foto: Profimedia

Tagovi:
Pročitajte još: