Aktivnosti javnih komunalnih preduzeća na teritoriji opštine Kula

U protekloj nedelji, ekipe radne jedinice Čistoća, JKP „Komunalac“ kosile su i uređivale javne površine u Lenjinovoj i ulici Maršala Tita , dečije igralište u Bloku 13 i izvršile utovar PET ambalaže. Električari radne jedinice Urbanističko planiranje i održavanje puteva zamenili su sijalice ulične rasvete na više lokacija u Kuli, dok su ostali radnici ovog odeljenja popravljali mobilijar na dečijim igralištima. Tom prilikom je izvršena zamena ljuljaški na dečijem igralištu u Bloku 13 i zamena dotrajalih štafli na klupama na igralištima i u parkovima. U sklopu održavanja kanalizacione mreže, radna jedinica Vodovod izvršila je čišćenje pumpi fekalnih stanica, popravku pumpe na fekalnoj stanici u Njegoševoj ulici, odgušenje kanalizacione mreže u Lenjinovoj ulici i sanaciju kvara u ulici Maršala Tita. Što se tiče poslova na održavanju vodovodne mreže, ova radna jedinica je tokom radne nedelje priključila novog korisnika u industrijskoj zoni, sanirala kvar u Bloku 6b, ulici Maršala Tita i u saradnji sa JKP „Vodovod“, sanirala kvar na bunaru u naselju Zelengora.

U Sivcu su radnici JKP „Radnik“ pripremali zemljište za sadnju cveća u centru Sivca, pokosili zelene površine u centru, parku i prostor porte katoličke crkve. Nakon održavanja pijace, pijačni prostor je očišćen. Saniran je kvar na vodovodnoj mreži u Balkanskoj ulici i prokopana  trasa za polaganje energetskog kablovskog voda za postavljanje javne rasvete kod deponije u Sivcu.

Ekipe JKP „Vodovod“ pokosile su i uredile javne površine u centru Crvenke i po redovnom rasporedu odnosile komunalni otpad u naselju. Krajem radne nedelje, brzim reagovanjem ekipa JKP “Vodovod” i JKP “Komunalac”, stanovnicima Zelengore postavljen je rezervoar sa pijaćom vodom kako bi vodosnabdevanje bilo bez prekida, dok se ne sanira kvara na pumpi bunara.

U Ruskom Krsturu, radnici JKP „Ruskom“ su, pored redovnih aktivnosti, betonirali stope za postavljanje kandelabra u centru.