Aktivnosti JKP u opštini Kula tokom prethodne nedelje

Uprkos niskim dnevnim temperaturama, radnici javnih komunalnih preduzeća u opštini Kula intezivno su radili kako na uređenju javnih površina, tako i na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži. Prioritet je, kao i do sada, bio izlaženje u susret građanima naseljenih mesta.

Nedelju iza nas, radnici JKP „Ruskom“ započeli su sa kosidbom zelenih površina u Kanalskoj i ulici Petra Kuzmjaka, kao i prostora oko kapele u Ruskom Krsturu. U ovom naselju radnici su popravili kante za smeće, uklonili suvo drveće i opalo lišće u centru, a takođe je okrečena i uređena kapela. U Kruščiću, ekipa ovog komunalnog preduzeća je brinula o čistoći i uređivala javne površine. Posečene su grane i uklonjeno je rastinje na putu prema Kosančiću.

U Sivcu, radnici JKP „Radnik“, pored redovnog održavanje higijene javnih površina, izvršili su redovnu zamenu vodomera, postavili su gelender u ulici Nenada Popova kod Županije. Saniran je kvar na vodovodnoj mreži u ulici Marka Oreškovića i započeli su radovi na postavljanju novogodišnje rasvete u ovom naselju.

Tokom protekle nedelje, radnici odeljenja “Urbanističko planiranje i održavanje puteva” JKP „Komunalac“ nastavila su orezivanje grana i visokog rastinja u Kuli. Ekipa električara ovog odeljenja, potrudila se da Kulu obasja novogodišnji sjaj. Postavljena je novogodišnja rasveta i dekoracija u velikom parku, parku kod semafora i kod Doma za stare i penzionere.

Radnici radne jedinice “Vodovod” izvršili su redovnu kontrolu i čišćenje pumpi fekalnih podstanica i odgušenje kanalizacione mreže u ulici Maršala Tita. Izmešten je vodomer u ulici Ise Sekickog, dok je u Pionirskoj ulici, u stambenim zgradama, izvršena zamena vodomera. U ulici Žarka Zrenjanina saniran je kvar na vodovodnoj mreži.

Ekipe radne jedinice “Čistoća”, intenzivno su radili na uređenju ulice Maršala Tita, kao i zelenih površina parkova pre postavljanja novogodišnje dekoracije.

Iz JKP „Vodovod“ u Crvenki, u nedelji iza nas, uspešno su sanirali kvar na vodovodnoj mreži u Novoj Crvenki i u Koloniji Šećerane. Centar Crvenke svakodnevno je čišćen, kao i pijačni prostor. Na više lokacija u ovom naselju uklonili su grane i visoko rastinje.