Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Aktivnosti JKP u opštini Kuli-dezinfekcija na prvom mestu

Tokom prethodne nedelje, zaposleni u javnim komunalnim preduzećima na teritoriji opštine Kula, nastavili su svoje redovne aktivnosti i, uz pomoć volontera, izvršili detaljnu dezinfikaciju površina kako bi se suzbilo širenje korona virusa.

Ekipe JKP „Komunalac“, aktivnosti koje se tiču redovnog poslovanja, izvršavali su na dnevnom nivou poštujući plan i program. Ekipe radne jedinice „Vodovod“ sanirale su kvarove na vodovodnoj mreži u ulici Slobodana Penezića, Radoja Dakića i Salaši. Takođe, ova ekipa zaposlenih redovno je čistila pumpe fekalnih podstanica.
Radnici odeljenja „Čistoća“ uredili su zelene površine u ulici Maršala Tita, dok je ekipa električara, Odeljenja “Urbanističko planiranje i održavanje puteva”, menjala dotrajale sijalice ulične rasvete na više lokacija u Kuli.

Ekipe JKP “Komunalac”, zajedno sa volonterima, nakon pojave prvog zaraženog korona virusom u našoj opštini nastavile su još opsežniju i pojačanu dezinfekciju javnih površina i objekata, u cilju suzbijanja COVID-19, a radnici su dodatno opremljeni gumenim kabanicama. Dezinfekcija objekta pošte, Doma zdravlja, vozila Hitne pomoći, benzinske pumpe, stanice policije, Opštinske i Poreske uprave vršena je na dnevnom nivou. Izvršena je i detaljna dezinfekcija dva najveća i najposećenija trgovačka objekta u Kuli. Tretirana je unutrašnjost objekta i prostor ispred “Univereksporta” i “Cash&Carry”, kao i fabrike „Fiorano“. Stambene zgrade, odnosno ulazi, stepenište, rukohvati i zajedničke prostorije u zgradama, tretirani su natrijum hipohloritom na svaka tri dana. Traktorskim prskalicama tretirane su ulice i svi trotoari u širem centru Kule. Tokom nedelje počela je i podela dezinfekcionih sredstava stanovništvu. Organizovana su dva punkta za podelu u Kuli, kako bi se izbeglo stvaranje gužvi i jedan punkt u naselju Lipar.

Brigu za zdravlje građana i sprečavanje pojave COVID-19 nastavili su i radnici JKP “Vodovod” iz Crvenke. Oni su takođe svakodnevno vršili dezinfekciju javnih površina i objekata od javnog značaja. Dezinfekcija 31 stambene zgrade i 52 ulaza, vršena je na 72 sata. Ovo javno komunalno preduzeće počelo je podelu sredstava za dezinfekciju meštanima, pa stanovnici mogu natočiti količinu od 2 litre samoposluživanjem na dva punkta ispred objekta JKP “Vodovod”.

Tokom nedelje saniran je i kvar na fekalnoj podstanici u ulici Žarka Zrenjanina i uređen prilaz groblju u Novoj Crvenki.

U Sivcu su radnici JKP „Radnik“ uredili centar i kosili zelene površine oko stambenih zgrada u Sivcu. Nastavljena je redovna zamena vodomera, ispiranje vodovodne mreže i saniran je kvar u Balkanskoj ulici i ulicama Marka Oreškovića i Maršala Tita. Dezinfekcija i tretiranje javnih objekata i površina nastavljeno je i u ovom naselju. Dezinfikovan je svakog dana objekat pošte, Poštanske štedionice, ambulante, benzinske stanice, Doma kulture i mesne zajednice.

Radnici JKP “Radnik” vršili su i tretiranje stambenih zgrada i kapele u Sivcu. Pored dezinfekcije svih ulica i većih površina traktorskim prskalicama, radnici JKP “Radnik” atomizerima su dezinfikovali trotoare i centar naselja, kao i javne površine u Malom Staparu i prostor Županije. Takođe, i ovo komunalno preduzeće obezbedilo je dezinfekciona sredstva koja se dele stanovnicima Sivca.

U Ruskom Krsturu i Kruščiću radnici JKP „Ruskom“ počeli su kosidbu zelenih površina, a nastavljeno je i održavanje higijene javnih površina. Dezinfikovane su površine ispred maloprodajnih objekata, pošte, pekare, crkve, Doma zdravlja, benziske stanice, stambenih zgrada i mesne zajednice u oba naselja. Centar i sve javne površine su redovno dezinfikovane, a u Kruščiću je popravljena i javna česma. Podela dezinfekcionog sredstva stanovništu, vrši se kod prostorija ovog komunalnog preduzeća.

Tagovi:
Pročitajte još: