fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Amazon ostvario pobedu protiv sajta sa lažnim recenzijama – sud naredio gašenje jednog portala!

Amazon

Online trgovački velikan Amazon objavio da je ostvario značajnu pobedu u svojoj prvoj građanskoj tužbi u Italiji, usmerenoj protiv lažnih recenzija.

Sud u Milanu je stao na stranu Amazona u tužbi protiv veb-sajta koji je nudio usluge objavljivanja lažnih recenzija – ocena na Amazon.co.uk, donoseći presudu kojom se naređuje zatvaranje sajta Realreviews.it i zabranjuje njegovom vlasniku da se ubuduće bavi sličnim delatnostima.

Sud je utvrdio da je vlasnik sajta prekršio zakone koji štite pravičnu konkurenciju, nanoseći time štetu i Amazonu i njegovim potrošačima.

Ovaj ishod predstavlja ključan trenutak za Amazon u njihovoj dugotrajnoj borbi protiv lažnih recenzija koje mogu dovesti do obmanjivanja potrošača i potkopavanja temelja poštenog online trgovanja.

“Veoma smo zadovoljni presudom suda koja ističe našu posvećenost zaštiti naših kupaca od obmanjujućih praksi i doprinosi očuvanju integriteta našeg tržišta,” izjavio je predstavnik Amazona, naglasivši važnost autentičnosti i verodostojnosti recenzija za korisničko iskustvo.

Presuda naglašava neophodnost transparentnosti i integriteta u online poslovanju, upozoravajući na ozbiljne posledice koje lažne recenzije imaju kako na potrošače, tako i na fer tržišnu utakmicu.

Ovaj slučaj protiv Realreviews.it samo je deo šire bitke protiv manipulacije ocenama i izmišljenih recenzija koje mogu zavarati potrošače i voditi nelojalnoj konkurenciji. Amazonova pobeda šalje jasnu poruku da prakse koje narušavaju tržišnu poštenost neće biti tolerisane.

Tagovi:
Pročitajte još: