Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ambasador Đurić sastao se sa kongresmenom Robertom Aderholtom

sastanak

Uoči okupljanja država Jugoistočne Evrope u Beogradu od 26. do 28. maja u formatu tradicionalnog američkog Molitvenog doručka, ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se na Kapitol hilu sa kongresmenom Robertom Aderholtom, članom Helsinške komisije.

Ambasador Đurić preneo je kongresmenu Aderholtu zahvalnost za podršku američkog Kongresa otpočinjanju strateškog dijaloga Srbije i SAD, kao i inicijativi „Otvoreni Balkan“, o čijim će daljim aktivnostima biti više reči na predstojećem okupljanju u Beogradu, saopštila je Ambasada Srbije u Vašingtonu.

Đurić je podvukao da Srbija pamti ruku prijateljstva u teškim trenucima i da nije zaboravila da je kongresmen Aderholt bio jedan od inicijatora kongresne Rezolucije, kojom je upućen poziv na prestanak nasilja i okončanje napada na verske objekte na Kosovu i Metohiji tokom martovskog pogroma 2004. godine.

Ambasador Đurić je naveo i da naša zemlja visoko uvažava lično zalaganje Aderholta za naš region, koje je posebno došlo do izražaja kada je, zajedno sa grupom američkih kongresmena, inicirao Rezoluciju kojom se poziva na upućivanje pomoći Srbiji i susednim zemljama nakon katastrofalnih poplava maja 2014. godine.

Sagovornici su razmotrili i druga pitanja od interesa za region, a koja će biti teme majskog okupljanja ogranka Jugoistočne Evrope u okviru grupe „Molitveni doručak“, koje se, nakon 2016. godine, drugi put održava u Beogradu, uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije i Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

Tagovi:
Pročitajte još: