fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Ambasadorka Makedonije posetila Sombor

Kao pobednik ovogodišnjeg takmičenja u okviru manifestacije „Srbija u ritmu Evrope, Sombor će u junu 2017. godine biti domaćin ovog takmičenja. U  periodu koji predstoji do finalne večeri, Sombor će posetiti 20 ambasadora iz zemalja koje podržavaju  manifestaciju.

Kao prvog promotera ove manifestacije i vrednosti koje afirmiše,  gradonačelnica  grada Sombora Dušanka Golubović,  dočekala je ambasadorku Makedonije NJ.e. Veru Jovanovsku  Tipko, kao i predstavnike manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“.

 – Ambasadorka  Makedonije otvorila je put drugim ambasadama da posete naš grad radi  promocije ove manifestacije, ali  i u smislu saradnje grada Sombora  sa makedonskim gradovima sa kojima smo i do sada imali dobru saradnju. Konstatovali smo da ima mnogo prostora za poboljšanje saradnje u oblasti ekonomskog razvoja, oblasti poljoprivrede. Za nas su  značajnaevropska iskustva Makedonije i makedonskih gradova kako u procesu evropskih integracija tako i u procesu implementacije brojnih sistema koje i mi na republičkom nivou preuzimamo iz Makedonije.  Sombor i Veles su bratski gradovi i saradnja  je odlična. Prostora  za saradnju  ima i sa drugim makedonskim gradovima u oblasti kulturne i turističke razmene, kao i  razmene  u oblasti obrazovanja – kazala je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Ambasadorka Makedonije se zahvalila na lepom i srdačnom prijemu gradonačelnici i lokalnoj samoupravi i istakla da je cilj posete i da se utvrdi u kojim oblastima bi Makedonija i Srbija na lokalnom nivou mogle bolje  i  lakše sarađivati.

– Kao ambasador Makedonije u Srbiji verujem  da je  moto „ Misli globalno – deluj lokalno“  brži i pravi put prosperiteta naših država i regiona uopšte, otuda i naš dogovor oko budućih biznis susreta…  Najčvršći most naše saradnje je prisustvo udruženja makedonske zajednice u  Somboru koja je aktivna u gradu i doprinosi razvoju i napretku saradnje naše dve zemlje. Želim da potvrdim dobru saradnju ambasade Makedonije i organizacije „Srbija u ritmu Evrope“ koja snažno i silno šalje poruku da budućnost  ostaje mladima na način koji podstiče kulturnu saradnju, ne samo na lokalnom nego i na regionalnom nivou promovišući multikulturalizam, toleranciju i ravnopravnost između mladih – navela je, osim ostalog, NJ.e. Vera Jovanovska Tipko.

Sa ambasadorkom Makedonije Sombor su posetili i Dragana Aleksovo Kemera, treći sekreetar u Ambasadi Makedonije i Igor Karadarević, izvršni direktor manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“ koji je istakao da se ambasadorka Makedonije zdušno zalaže za  ovu manifestaciju i sa izuzetnom energijom bori za poboljšanje kvaliteta življenja dece  i  u  Srbiji i Makedoniji.  Karadarević je naveo i da se od sledeće godine manifestacija  realizuje i u Makedoniji.

– U junu Sombor očekuje veliki talas dobre, pozitivne diplomatske aktivnosti i energije, a novina je  će finalno veče u Somboru otvoriti pobednici  manifestacije u Makedoniji – kazao je Karadarević.

Razgovoru su prisustvovali i Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnika  za oblast međunarodne saradnje.

U društvu domaćina,  Ant6n56 kojima se pridružio i Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice, a potom i dr Liljana Sokolova Đokić, predsednica Udruženja Makedonaca Zapadnobačkoig upravnog okruga, ambasadorka Makedonije je pogledala sliku „Bitka kod Senke“ i posetila  Galeriju  „Milan Konjović“ – navodi se u objavljenom dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću gradske uprave grada Sombora.

Tagovi:
Pročitajte još: