Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Amsterdam ima inovativni metod za sprečavanje poseta problematičnih turista

Amsterdam

Umesto da se direktno bavi problemom, grad Amsterdam je razvio onlajn-kviz koji postavlja pitanja turistima o njihovim preferencijama, poput toga da li su zainteresovani za kupovinu kokaina ili za šetnju centrom grada s džointom u rukama. Nakon što turisti dobiju odgovore, saznaju da su takve aktivnosti zabranjene.

Ovo je najnovija mera koju je grad preduzeo kako bi se nosio sa problematičnim turistima, nakon što je već zabranio pušenje marihuane u centru grada i ograničio rad barova do dva sata ujutru, prema izveštaju Gardijana. Turisti koji pozitivno odgovore na pitanja o kupovini kokaina, pušenju džointa ili poseti prostitutkama dobijaju informaciju da takve opcije više nisu dostupne i da su zabranjene.

Ovaj onlajn-kviz, pokrenut prošlog meseca od strane gradske opštine, uskoro će biti dostupan na nekoliko jezika, uključujući italijanski, francuski, španski i holandski, sa ciljem da pokaže da mnoge aktivnosti povezane sa Amsterdamom zapravo krše pravila, te tako odbije turiste pre nego što rezervišu svoja putovanja. Budući posetioci koji pretražuju Google za informacijama poput “kafići u Amsterdamu” ili “crvenih fenjera u Amsterdamu” biće preusmereni na ovaj kviz putem Google Ads usluge.

Iako su nastojanja da se smanji broj turista problematičnog ponašanja, broj posetilaca u Amsterdamu povećan je prošle godine za 21 odsto, dostigavši broj od devet miliona.

Tagovi:
Pročitajte još: