fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Android 13 dobija funkciju koju korisnici iPhone-a imaju već deset godina, ali i dalje postoje problemi

Telefon

Notifikacije su prisutne na Androidu od njegove prve verzije, ali tek sada dobijaju ono što će korisnici zaista ceniti – mogućnost blokiranja notifikacija pri prvom pokretanju aplikacije.

Podsetimo, Android ima ugrađen sistem za pedantnu kontrolu raznih kategorija notifikacija unutar aplikacija, ali to je moguće tek nakon što ih aplikacija automatski uključi tokom instalacije.

To je do sada značilo da ste nakon svake instalacije nove aplikacije morali da idete u podešavanja i ručno gasite sve notifikacije koje vam smetaju ili vam jednostavno nisu potrebne. Problem je što većina korisnika to ne radi, ili čak i ne zna da uradi, pa se vremenom njihov telefon zatrpa desetinama nepotrebnih poruka koje šalju aplikacije.

Dobre vesti su da ćete sada moći da ugasite notifikacije odmah nakon što pokrenete novu aplikaciju, bez potrebe da naknadno idete u podešavanja, tražite je i gasite ručno.

Loša vest je da ova funkcija ne radi na starijim verzijama operativnog sistema, već samo na Androidu 13, što znači da velika većina ljudi neće osetiti efekte ovog poboljšanja još neko vreme.

Ipak, ovo je dobrodošla promena koju sa sobom donosi Android 13.

Tagovi:
Pročitajte još: