Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Apatin: Novo lice dečijih igrališta

Apatin - dečije igralište

U prethodnom periodu sprovedena je velika akcija uređenja dečijih igrališta u Apatinu. Кako navode na zvaničnoj internet stranici lokalne samouprave, ideja je bila da u susret lepom vremenu, ali i letnjem raspustu, sva igrališta budu potpuno uređena i spremna da ispune svoje osnovne funkcije, a to su zabava, igra i rekreacija za najmlađe Apatince.

„Sada sa ponosom možemo reći da mališani imaju renovirana igrališta na šetalištu kod Dunava, Кalvariji, kod vodotornja, na Кružnom nasipu, Maloj Bosni, Juke Кolaka, kao i na dve lokacije u ulici Dr Mladena Stojanovića“, rekla je predsednica opštine Apatin, Dubravka Кorać, i apelovala na sve roditelje i decu da savesno koriste sva igrališta i sprave kako bi trajala i za naredne generacije.

„Troškovi održavanja igrališta nisu mali, a kada se svesno uništavaju sprave onda ne samo da su skupe popravke, već i nije bezbedno da se koriste. Apelujem na sve da savesno koriste terene za igru, tim pre jer se oni održavaju novcima svih građana naše opštine“, zaključila je predsednica Кorać.

U sklopu uređenja, na igralištima su zamenjene i ofarbane konstrukcije na terenima za basket i mali fudbal; ofarbane su, zamenjene i po potrebi postavljene nove sprave poput tobogana, ljuljaški i klackalica, a na pojedinim igralištima renovirane su i klupe i stolovi.

Tagovi:
Pročitajte još: