fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Apatin: ROMACTED II-Osnaživanje Roma na lokalnom nivou

Apatin: ROMACTED II-Osnaživanje Roma na lokalnom nivou

Na osnovu projekta koji opština Apatin sprovodi uz podršku Evropske unije i Saveta Evrope, obezbeđena su dva granta u visinama 5 i 10 hiljada evra, kako bi se podstaklo osnaživanje lokalnih romskih zajednica sa ciljem da doprinesu dizajniranju, sprovođenju i praćenju planova i projekata koji se na njih odnose.

U okviru završne faze realizacije projekta ROMACTED II Programa, u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ održana  je prva radionica zabavno-edukativnog sadržaja.

Organizovanje 14 tematskih radionica zabavno-edukativnog sadržaja prilagođenog romskoj deci kao vannastavna aktivnost biće održane u narednom periodu kao i po okončanju projektnog perioda. Radionice će biti na temu očuvanja romske tradicije i kulture, rodne ravnopravnosti, braka i porodice. Namenjene su za sve učenike svih razreda, a pojedine samo za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole.

Takođe, ovim projektom opremljena su dva dnevna boravka u osnovnim školama „Žarko Zrenjanin” Apatin i „Ivan Goran Kovačić” Sonta u vidu nameštaja i tehničke opreme, obezbeđeno je 15 kompleta nošnji za Kulturno-umetničko društvo „Zlatno Sunce i ugrađena je klima u prostorijama Doma kulture u Romskom naselju.

Tagovi:
Pročitajte još: